.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Zdravlje

Zrenjaninci pomažu obolelima od raka

05.03.2015.

Udruženim snagama, Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu i Udruženje roditelja obolelih od raka NURDOR spojili su humanost i želju da pomognu prodavajući rukotvorine i knjige u okviru Bazara rukotvorina. Sav prihod će ići u fond NURDORA.

.

   Nepostojanje konkretnije pomoći države deci oboleloj od raka navelo je brojne organizacije i ustanove da se na različite načine udruže i pomognu najmlađim pacijentima. Zrenjaninska gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka  - NURDOR su tako na tradicionalnom osmomartovskom bazaru deo prihoda odredili za fond ovog udruženja.  Predstavnik zrenjaninske biblioteke Vladimir Arsenić kaže da je do saradnje došlo pre svega zbog osećaja građanske dužnosti.

    "Saradnja sa NURDOR-om je započeta na Sajmu knjiga, kada smo se dogovorili da zajedno sa izdavačima obezbedimo knjige gde će sav prihod od prodaje ići u fond NURDOR-a za pomoć najmlađim pacijentima", rekao je Arsenić.

   Pored prodaje rukotvorina i knjiga, u saradnji sa učenicima osnovnih zrenjaninskih škola organizovano je i Javno čitanje za decu kako bi im se što jasnije predstavila situacija u kojoj se nalaze deca obolela od raka.

"Pored toga što je deci predstavljeno kako to funkcioniše NURDOR i kako pomaže deci oboleloj od raka, čitana je i poezija devojčice iz Kikinde, Jelene Dakić, koja se pisanjem bori protiv ove opake bolesti", dodao je Arsenić. 

    Sajam rukotvorina u okviru knjižare „Klub knjige“ zrenjaninske biblioteke trajaće do 7. marta, na kojem se pored rukotvorina mogu kupiti i knjige. Svi zainteresovani koji žele da pomognui ovoj deci, mogu donirati priloge NURDOR-u. Zrenjaninska biblioteka će nastaviti ove akcije, a slične aktivnosti će biti i u okviru tradicionalne Pesničke štafete. 

 

Nataša Šaru

.
Svi koji letnje mesece prekraćuju na javnim kupalištima, svakako bi morali da se zapitaju u kakvoj se vodi kupaju i jestu li bezbedni…
.
Svesni smo sparine koja prati ovo promenljivo vreme, pa je najbitnije da svoj organizam mazimo i pazimo. Da ne biste dehidrirali,…
.
Sindrom sagorevanja na poslu najčešće obuzima mlade radnike, ambiciozne i željne dokazivanja, te spremne da život podrede radnim…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?