...
TRENUTNO16:10 - 16:30Pesma dana

Društvo / Zdravlje

Zrenjaninci pomažu obolelima od raka

05.03.2015.

Udruženim snagama, Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu i Udruženje roditelja obolelih od raka NURDOR spojili su humanost i želju da pomognu prodavajući rukotvorine i knjige u okviru Bazara rukotvorina. Sav prihod će ići u fond NURDORA.

.

   Nepostojanje konkretnije pomoći države deci oboleloj od raka navelo je brojne organizacije i ustanove da se na različite načine udruže i pomognu najmlađim pacijentima. Zrenjaninska gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka  - NURDOR su tako na tradicionalnom osmomartovskom bazaru deo prihoda odredili za fond ovog udruženja.  Predstavnik zrenjaninske biblioteke Vladimir Arsenić kaže da je do saradnje došlo pre svega zbog osećaja građanske dužnosti.

    "Saradnja sa NURDOR-om je započeta na Sajmu knjiga, kada smo se dogovorili da zajedno sa izdavačima obezbedimo knjige gde će sav prihod od prodaje ići u fond NURDOR-a za pomoć najmlađim pacijentima", rekao je Arsenić.

   Pored prodaje rukotvorina i knjiga, u saradnji sa učenicima osnovnih zrenjaninskih škola organizovano je i Javno čitanje za decu kako bi im se što jasnije predstavila situacija u kojoj se nalaze deca obolela od raka.

"Pored toga što je deci predstavljeno kako to funkcioniše NURDOR i kako pomaže deci oboleloj od raka, čitana je i poezija devojčice iz Kikinde, Jelene Dakić, koja se pisanjem bori protiv ove opake bolesti", dodao je Arsenić. 

    Sajam rukotvorina u okviru knjižare „Klub knjige“ zrenjaninske biblioteke trajaće do 7. marta, na kojem se pored rukotvorina mogu kupiti i knjige. Svi zainteresovani koji žele da pomognui ovoj deci, mogu donirati priloge NURDOR-u. Zrenjaninska biblioteka će nastaviti ove akcije, a slične aktivnosti će biti i u okviru tradicionalne Pesničke štafete. 

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Muzika koja ljudima prenosi lepu energiju

Iz Zrenjanina je na nedavno održani Festival uličnih svirača doputvao bend Neke face i sa sobom doneo odličnu kombinaciju ska…

.

Prva pametna zgrada u Banatu

Prva pametna zgrada u Banatu, površine oko 500 kvadratnih metara, u koju je uloženo blizu 400.000 evra i u kojoj…

.

Predstave SNP-a u tri grada tokom aprila

Nakon 24. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji.

.

Zašto je voz sporiji od maratonca?

Nedavno je završena rekonstrukcija 96 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija…

.

Upornom borbom do lifta na fakultetu

Život studentkinje Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, Milice Knežević, do pre nekoliko nedelja nije bilo lak. S obrzirom na…

.

Glumci imaju pravo na javnu reč

Mladi zrenjaninski glumac Dejan Karlečik osvojio je nagradu za glavnu mušku ulogu na nedavnom 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Svojom ulogom…

  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo