...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Društvo

Uštedite uz indeks

27.08.2019.

Studenti novosadskog univerziteta svakodnevno mogu da koriste raznorazne popuste. Pokazivanjem indeksa, studenti ostvaruju popuste u mnogim kulturno-obrazovnim ustanovama, u nekim sportskim centrima i pojedinim školama za strane jezike, dok je i za studente putnike obezbeđen popust na putne karte.

.

Bojana Tomić, studentkinja treće godine na Filozofskom fakultetu, svake nedelje putuje na relaciji Kula-Novi Sad. Rekla nam je kako redovno koristi svoj indeks kako bi dobila popust na putnu kartu.

“Drago mi je što Železnice Srbije nude popuste na karte studentima, jer se vraćam kući skoro svakog vikenda. Koristim indeks za to već jako dugo, saznala sam za to čim sam došla u Novi Sad i odmah sam počela da ga koristim", navodi Bojana.

Jelena Galetin, PR menadžer bioskopa Arena Sinepleks, navodi kako u svojoj ponudi nude i posebne popuste, isključivo za studente Univerziteta u Novom Sadu.

"Studenti su velika ciljna grupa svih kulturnih institucija, između ostalog i bioskopa. Oni su među najčešćim posetiocima bioskopa Arena Sinepleks i zbog toga postoje određeni popusti uz indeks. Svaki student uz priloženi indeks, na blagajni bioskopa ponedeljkom i sredom dobija popust na ulaznice u iznosu od 50 dinara", kaže Jelena.

ticket jpg

Pitali smo i studente da li su upoznati sa popustima koje mogu da ostvare uz indeks i da li ih i koriste. Evo nekoliko odgovora:

"Čuo sam da postoje neki popusti uz indeks, ali ih iskreno do sada još nijednom nisam iskoristio".

"Volim da idem u bioskop pa mi je posebno drago što uz svoj indeks mogu da kupim jeftinije bioskopske karte”.

"Koristila sam indeks za popuste i mislim da je super to što nam indeks ne služi samo za slikanje na društvenim mrežama".

"Čula sam za popuste i baš sam sam ovog leta sebi kupila kartu za EXIT za manje para".

Ana Mitić, zaposlena na jednom od novosadskih kupališta, navodi da je njihova namera da što više mladih da podstaknu da se bave sportom.

“Definitivno ćemo se složiti da je bolje da nam deca provedu ceo dan na bazenu nego u kući sa telefonima u rukama. Studenti uz svoj indeks mogu ceo dan da provedu na bazenu uz skroz pristupačnu cenu", kaže naša sagovornica.

Ukoliko do sada niste, probajte na vašem fakultetu da se raspitate o popustima. Pored svih troškova koje jedan student ima, popusti u svrhe zabave, sporta ili učenja su svakako dobrodošli.

Feđa Putnik

Možda te još zanima:

.

Ko to gradi našu sreću?

Šta čini sreću? Jesu li to male svakodnevne stvari, radosti i postignuća ili ona mnogo više zavisi od okolnosti u…

.

Je l' može popust na indeks?

Odlazak u bioskop predstavlja način relaksacije, ali i priliku za kulturno uzdizanje. Oduvek je postojalo interesovanje kako starijih, tako i…

.

Studenti aktivniji samo uz dobru kritiku

Promovisanjem sporta među studentima bave se mnoge organizacije, ali tek protekle godine počeli su da se naziru neki rezultati. Studenti…

.

Unija studentskih glasila obeležava prvu godinu postojanja

"Ne zanima nas politika, već želimo da utičemo da se napune svirke, koncerti, izložbe, bioskopi, pozorišta, da dobri studentski primeri…

.

Organizovana imunizacija najefikasniji način zaštite od HPV infekcije

Vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV vakcina), kao najbolja prevencija kod mladih, stvara imunitet i sprečava infekciju određenih tipova HPV-a.…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo