.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Superheroj

Senka Bajić, mauntinborderka

20.01.2015.

   Senka Bajić je dvostruka vicešampionka u mauntinbordingu. To je vrlo mlad sport. Kao snowboard sa točkovima, malo veći skejt, samo je tehnika malo drugačija, mora da se nauči tehnika kočenja da bi uopšte išli na neke bolje i brže staze, kaže Senka u razgovoru sa Almom i Leom.

.

Koliko je teško baviti se ovim sportom i da li si sklona povređivanju?

  - Pa da, definitivno jeste, ali kada vozim bukvalno nema dela tela koji nije pokriven zaštitnom opremom. U suštini, kao i u svakom sportu, uvek mogu da se dese povrede, ovde jeste malo češće ali ne mora da znači. Koliko mi dozvolimo mogućnost da se povredimo kada je rizično, toliko je i moguće da se to dogodi.

Gde treniraš? Znamo za jednu stazu u Bukovcu, a da li ima još neko mesto?

  - U suštini ta je glavna, tu se održava i Svetsko prvenstvo, dva su bila tamo. To je trenutno najbolja staza kod nas, a mnogi kažu i da je najbolja na svetu. Jako je tehnički zahtevna i svaki put kad stranci dođu oduševe se. Uvek dodamo neki detalj, neki novi element. Nekad vežbamo na Tvrđavi kod Lovotursa.

Kažeš da je mlad sport, gde kupuješ opremu?

  - To je malo problematično ali sve se nađe jer je u pitanju mala zajednica ljudi koji se bave time. Mi pokušavamo na sve načine, ako neko novi dolazi, da mu obezbedimo opremu. Ja vozim za jednu englesku marku tako da preko njih dobijam daske i sve.

Kada bi neko sada odlučio da se bavi time, na koji način da dođe do vas, kako da počne, kome da se obrati?

  - Postoji naš klub, a mogu da nam se obrate preko Fejsbuk profila mountainboarding srbija. Mi zainteresovanima kažemo kad je sledeći trening ili tako nešto. U suštini je dostupno i uvek postoji daska viška koja je za početnike kao i za one koji žele da probaju. Uvek ima mesta za nove članove.

   Ostatak razgovora poslušajte ovde:

J.M.

.
Stefan Velja je izumeo "napravu za hvatanje i razbijanje tromba", takozvani tromb gard. Taj patent, prezentovan na Svetskom salonu…
.
Novinarka Radio-televizije Vojvodine Maja Živanović dobitnica je prve nagrade Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE)…
.
CycleCharge je proizvod koji biciklisti koriste za punjenje uređaja sa USB priključkom. Izmislio ga je Novosađanin Goran Sajdl,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?