...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo

Slavko ZBL: sa Cecom ni za pare!

10.01.2015.

   "Eventualno bi svirali ako bi nam dozvolili da na licu mesta kažemo šta mislimo o svemu tome", a to je: "Ne bismo se bavili muzičkim ukusom i vrednošću njenog rada i njoj sličnih. Pre svega, ona je meni simbol nekih vremena koja se vraćaju, a to su devedesete. Za Cecu na Trgu, za Novu godinu, mi je prva, najblaža asocijacija - novi rat", kaže Slavko Matić o uslovima pod kojim bi pristali da se nađu na bini pre Cece.

.

   Budući da je pankburaški bend "Zbogom Brus Li" dobio ponudu da svira kao predgrupa na koncertu Svetlane Ražnatović za doček nove godine po julijanskom kalendaru, članovi ove novosadske grupe su rekli "NE". Kako su na svom sajtu napisali, ponudu su iz etičkih razloga odbili.

   Pitali smo frontmena "ZBL"-a Slavka Matića, kako komentariše ovu ponudu za koju smo isprva mislili da je šala.

   "Mislim da se digla prašina oko ovog transparenta na mostu i oko fejsbuk pobune protiv koncerta, tako da verovatno pokušavaju da nađu neki balans, ali to rade na neki čudan način", kaže Slavko, navodeći da im je rečeno da bi svirali za džabe jer oni koji plaćaju koncert nemaju para i za njih.

   "Svakako ne bismo svirali ni da nam plate", odlučan je Slavko.

   Kako je portparolka gradonačelnika Novog Sada Nada Kobac nedavno izjavila, a Radio 021 preneo, Cecin nastup će finansirati sponzori. Razni tabloidi spekulišu da je u pitanju suma od 20 do 50 hiljada evra, pa, kako je, onda, moguće da ne može da se nađe koji dinar i za predgrupu ili bar neka alternativa?

   "Eventualno bi svirali ako bi nam dozvolili da na licu mesta kažemo šta mislimo o svemu tome", a to je: "Ne bismo se bavili muzičkim ukusom i vrednošću njenog rada i njoj sličnih. Pre svega, ona je meni simbol nekih vremena koja se vraćaju, a to su devedesete. Za Cecu, na Trgu za novu godinu, mi je prva, najblaža asocijacija - novi rat", kaže Slavko o uslovima pod kojim bi pristali da se nađu na bini pre Cece. To donekle ukazuje na razloge zašto Ražnatovićeva i dalje nema predgrupu za predstojeći, "pravoslavni doček".

   Deo Novosađana je protiv i ovog Cecinog nastupa, ali njihovi transparenti i peticije verovatno neće biti uslišene.

  Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

ZBL reizdali prvi album na CD-u

Više od 20 godina posle izlaska debi albuma “Penk Punk Pink Pank Ponk”, koji se 1995. godine pojavio kao kasetno…

.

ZBL promovišu fotomonografiju u Zagrebu i Osijeku

Bend Zbogom Brus Li nastavlja promociju fotomonografije "Zabranjenima ulaz besposlen" koncertima u Zagrebu i Osijeku, koji će biti održani narednog…

.

Brucošijada na kulturan način

Velika žurka ispred Filozofskog fakulteta dočekala je brucoše nakon zvaničnog prijema na odsecima. Nastupom grupe Zbogom Brus Li i gostima…

.

Odložen prvi dan festivala Novo Kulturno Naselje

Festival "Dobro došli na Naselje 2" traje dva dana na Novom Naselju u Novom Sadu i to na više lokacija.…

.

Zbogom Brus Li svira 20. decembra u Crnom Biku

   Dugo očekivani novosadski koncert sastava Zbogom Brus Li odigraće se u subotu 20. decembra u Pivnici kod Crnog Bika!

.

Dozvoljena količina aero zagađenja je da ga uopšte nema!

Na društvenim mrežama ne prestaju priče oko zagađenja vazduha u Srbiji. Statusi, komentari, grupe, inicijative, samo su neke od reakcija…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Pokretač

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo