...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Seminar o mirovnim politikama "Uvod u promišljanje mira"

27.05.2024.

Omladinski centar CK13 vas poziva da se prijavite za učešće na Seminaru alternativnih politika “Uvod u promišljanje mira” koji će biti održan 8. i 9. juna u Crnoj kući. Seminar vode mirovni aktivisti Katarina Milićević i Radomir Radević iz Centra za nenasilnu akciju Sarajevo | Beograd.

.

Foto: Promo CK13

U okviru programa seminara biće organizovana i poseta  Memorijalnom centru Srebrenica u subotu, 15. juna sa zajedničkim polaskom iz Novog Sada.

"Program seminara otvara pitanja relevantna za prepoznavanje nasilja, ophođenje sa sukobima, otvarajući prostor za pronalaženje kreativnih načina transformacije sukoba, a ne nudi gotove modele i rešenja. Na radionicama ćemo početi sa razvijanjem senzibiliteta za različite forme nasilja i diskriminacije, govorićemo o dinamici i mehanizmima nastajanja sukoba, otvorićemo neka pitanja vezana za polje suočavanja s prošlošću, promišljaćemo razgradnju predrasuda i razvijanje tolerancije prema različitostima", stoji u pozivu organizatora.

Seminar je namenjen mladima (18-30 godina) iz Novog Sada i bliže okoline. Dobrodošli su srednjoškolci, studenti, kao i osobe koje ne studiraju; zaposleni i nezaposleni, aktivni u organizacijama civilnog društva, neformalnim kolektivima, političkim partijama, pokretima i inicijativama, pripadnici manjinskih zajednica.

Metod rada je interaktivan, radioničarski, a tokom rada podsticaće se aktivnost, komunikacija, kao i spremnost na slušanje i razgovaranje. Sa obzirom da format i teme radionica ciljaju na aktivno bavljenje složenim temama, metodologija rada podrazumeva podsticanje otvorene komunikacije uz lično uvažavanje i ravnopravnost, razmene mišljenja, međusobne kritike ali i spremnosti na samokritiku, dijalog s neistomišljenicima i preispitivanje vlastitih uvida i stavova.

Svi zainteresovani mogu da se prijave ovde, najkasnije do 2. juna u ponoć.

Seminar se realizuje u okviru projekta "Pravo na mir" koji zajednički sprovode Omladinski centar CK13 iz Novog Sada, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Podgorice i Centar za mlade KVART iz Prijedora. Projekat je podržan regionalnim programom SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji realizuju Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanje i kreiranje politika (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM) uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške (NMFA). 

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

.

Seminar za nastavnike o karijernom savetovanju

Nacionalni centar evropske mreže za karijerno vođenje i savetovanje Euroguidance nastavlja da organizuje akreditovane seminare za nastavnike i stručne saradnike. 

.

Unapredi svoje sposobnosti

“Soft Skills Academy - Unapredi svoje sposobnosti” je internacionalni projekat koji EESTEC, Lokalni Komitet Beograd organizuje već 14 godina. Ove godine…

.

BEST design WEEK

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, trinaesti organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK,  od 13. do 19. maja, koji će biti održan…

.

Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje

Otvorene su prijave za besplatne seminare u okviru regionalnog projekta Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje)…

.

Festival pomirenja ponovo u Novom Sadu

Drugo izdanje Festivala pomirenja u Novom Sadu biće održano od 7. do 9. septembra na dve lokacije u gradu –…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo