...
TRENUTNO13:00 - 14:00Šta se kuva?

Društvo

Raising Starts poziv za startape

05.10.2023.

Startapi u Srbiji mogu da konkurišu za novi krug podrške kroz Raising Starts program koji timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga donosi neophodno usmerenje u razvoju, jedan na jedan rad sa međunarodnim mentorima i do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno, bez uzimanja učešća u vlasništvu.

.

foto: ntpark.rs

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak).

Na aktuelni Javni poziv mogu konkurisati startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva. Poziv je otvoren do 11. oktobra u podne na zvaničnoj stranici programa.

Finansijska podrška na programu opredeljuje se za pokrivanje troškova namenjenih izradi prototipa, razvoj biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, koji istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku startapima onda kada im je najpotrebnija - u najranijim fazama. Kroz intenzivna predavanja i obuke, startapi dobijaju neophodno usmerenje u razvoju da potvrde svoju ideju i pristupe tržištu, ispitaju ciljne grupe i premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za dalje investicije i globalni rast. U skladu sa svojim specifičnim potrebama, svaki od startapa dobija svog biznis i tehnološkog mentora (lokalni i međunarodni eksperti, startapi i investitori) sa kojima rade kroz 1 na 1 mentorske sesije.

Uz stručne obuke, startapi dobijaju i posebnu podršku u oblasti zaštite prava intelektualne svojine, a biće im omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Startap vikend u Subotici

Startap vikend u Subotici biće održan 21. i 22. oktobra u prostorijama InspiraHub-a. Ovo je šansa da otkrijete svoju inovativnu…

.

Postani deo nove startap generacije

Naučno tehnološki park Beograd u saradnji sa Poslovno tehnološkim inkubatorom tehničkih fakulteta organizuje novi studentski startap kamp ParkUP! 2023.

.

Otvoren novi poziv za startap program Raising Starts

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš ) i…

.

Srbija do Hong Konga

Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu

.

Startapuj se 2.0 u MSUV

Događaj Startapuj se 2.0 biće održan u četvrtak 28. marta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, sa početkom u 19 časova.

.

Otvoren novi poziv za startap program Raising Starts

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš ) i…

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo