...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Društvo

Prilika za studente: nagradni konkurs za radove o Evropskoj uniji

21.05.2024.

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije raspisalo je nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja Evropskoj uniji. Cilj ovog nagradnog konkursa je da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji.

.

Foto: Promo

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od šest pitanja: EU i rodna ravnopravnost; ekonomske koristi i izazovi evropske integracije Srbije; Plan rasta EU kao prilika za približavanje Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji; Vladavina prava u svetlu aktuelne pregovaračke metodologije EU: mogućnost za napredak Republike Srbije?; Zašto krize učvršćuju EU? i “Ipak se kreće!“ ili “Ipak se kreće?“ proces pristupanja Zapadnog Balkana i Republike Srbije Evropskoj uniji: može li Srbija ostati i opstati van EU?

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara. Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume. 

Pored novčanih nagrada koje dodeljuje Ministarstvo za evropske integracije, ove godine u saradnji sa Centrom Velika Evropa Instituta Žak Delor iz Pariza i Ambasadom Republike Francuske u Srbiji, prvi put u okviru ovog konkursa biće dodeljena i posebna nagrada – “Žak Delor“, koja podrazumeva finansiranje (put i dnevnice) studijske posete Parizu za jednog autora.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Republici Srbiji.

Tekst konkursa u kom ćete pronaći i sve informacije o prijavi možete da preuzmete ovde. Rok za slanje radova je 1. jul 2024. godine.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nagradni konkurs za najbolje studentske radove o evropskoj integraciji

Ministarstvo za evropske integracije raspisuje nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše…

.

Nagradni konkurs za foto priču

"Kako (smo) u svetu koji se menja?" tema je konkursa koji traje do nedelje, 16. decembra. 

.

Mladi Borani pod pritiskom: Kako opstati u rudarskoj koloniji

Jedna od prvih stvari koje se primete pri ulasku u Bor jeste vozni park. Voze se skupi automobili, džipovi, limuzine.…

.

Radionica medijske pismenosti i odnosa s javnošću u Američkom kutku

U Američkom kutku Novi Sad u ponedeljak 24. juna biće održana radionica na temu medijske pismenosti i odnosa s javnošću. Radionicu…

.

Borska mladost u senci rudnika: paljba, bleja, lopata

Bor je grad sa drugom najvećom prosečnom platom u Srbiji. Prvi je Beograd. 

.

Poziv za učešće na konkursu Fonda "Radimo zajedno"

Grupa IZAĐI iz Novog Sada pozvala je zainteresovane da podnesu predloge projekata za podršku LGBTQI+ osobama u ostvarivanju prava na…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo