...
TRENUTNO12:30 - 13:00Album nedelje

Društvo

Podrška organizacijama mladih Zapadnog Balkana

25.01.2018.

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je konkurs za podršku omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade koje se zalažu za učešće mladih u proces donošenja odluka u zemljama Zapadnog Balkana i Turske, u okviru Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske.

.

Kako se navodi u pozivu, cilj Mreže je da pokrene mlade da se informišu o mogućnostima učešća u javnom životu, podstakne ih da se uključe, ali i motiviše donosioce odluka da otvore prostor za učešće mladih ljudi. 

"U skladu sa tim, Mreža će podržati 15 omladinskih inicijativa u okviru omladinskih politika u pet obuhvaćenih zemalja - Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Turskoj i Albaniji, koje će postati članica mreže. Podrška će se satojati iz tri komponente: obuka, finansijska podrška i umrežavanje", kaže se u saopštenju.

Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu kreće se između 10 i 14 hiljada evra, a ukupan iznos sredstava koja će biti dodeljena po Konkursu za omladinske inicijative je oko 190.000 evra.

Vrste omladinskih inicijativa koje će biti podržane su: Javno zagovaranje i monitoring u vezi sa uspostavljanjem i jačanjem političkog dijaloga o položaju mladih na lokalnom nivou; Omladinske inicijative koje promovišu aktivno učešće mladih u procesima donošenja odluka koje se odnose na politička, ekonomska i socijalna pitanja; Omladinske inicijative koje imaju za cilj da istaknu značaj aktivnog učešća mladih u procesima donošenja odluka koje se odnose na politička, ekonomska i socijalna pitanja.

Takođe, biće podržane omladinske inicijative koje uvode pitanje participacije mladih u javni politički diskurs i promovišu pravo mladih na uključivanje u proces donošenja odluka na centralnom i lokalnom nivou; Istraživanja o trenutnom položaju i potrebama mladih kako bi podstakli aktivno učešće mladih;  Analize potreba mladih koje zahtevaju međusektorski pristup, kao i omladinske inicijative koje podstiču dijaloga između mladih, omladinskih organizacija, donosilaca odluka i drugih zainteresovanih strana.

Kako se navodi, ova lista nije ograničena, a konkurs je otvoren do 31. januara 2018. godine. Sve informacije u vezi sa konkursom i aplikacioni obrasci nalaze se na ovom linku.

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo