.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo

Otvorene prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost

12.02.2018.

Balkanska novinska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je prijave za ovogodišnju Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost.

.

Prošlogodišnji stipendisti, foto BIRN

U okviru ove stipendije, deset novinara će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja. Tema za 2018. godinu je Istina, a rok za apliciranje je 12. mart.

"Ukoliko imate ideju za veliku priču, želite da izveštavate po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku, Balkanska stipendija za novinarsku izuzetnost je prava prilika da to i ostvarite", navodi se u saopštenju.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2.000 evra, kao i dodatnih 2.000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, tri najbolje priče dobiće i novčane nagrade. Prijavni formular, uputstva i više informacija mogu se pronaći na sajtu Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

.
"Lagana vožnja dobrim putem, kroz prirodne lepote u potrazi za savršenim danom, ima neku magičnu moć nad čovekom". Borivoje Buca…
.
Allemansratten ili "pravo svakog čoveka" je reč koju Švedska ima u svom zakonu, a odnosi se na pravo svakog čoveka da luta Švedskom…
.
Neonacizam u Srbiji nije stara pojava iako je daleko od masovne. Nedavno okupljanje poklonika Milana Nedića, kvinsliškog predsednika…
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?