.
Trenutno
Music mix
Društvo

Otvorene prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost

12.02.2018.

Balkanska novinska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je prijave za ovogodišnju Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost.

.

Prošlogodišnji stipendisti, foto BIRN

U okviru ove stipendije, deset novinara će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja. Tema za 2018. godinu je Istina, a rok za apliciranje je 12. mart.

"Ukoliko imate ideju za veliku priču, želite da izveštavate po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku, Balkanska stipendija za novinarsku izuzetnost je prava prilika da to i ostvarite", navodi se u saopštenju.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2.000 evra, kao i dodatnih 2.000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, tri najbolje priče dobiće i novčane nagrade. Prijavni formular, uputstva i više informacija mogu se pronaći na sajtu Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

.
"Kada su pročitali moje ime i rekli da ću ići u polufinale, nisam mogla da verujem. Bila sam presrećna, ali i malo uplašena.…
.
Uloga medija kao nekoga ko o nasilju izveštava, ali i onoga ko to nasilje generiše i oblikuje, a ko takođe može i sam biti njegova…
.
U poslednje vreme se pojavljuje sve više mladih poljoprivrednika koji žele da se bave organskom proizvodnjom. Neki to rade po porodičnoj…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?