.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo / Obrazovanje

Zaradi onlajn - ali stvarno

09.12.2014.

   Čini se da su sve "reklame" za onlajn zaradu lažne, ali postoje neki sajtovi koji zaista cene vaše mišljenje i voljni su da ga plate. Ovo je lista nekih od njih.

.

   Onlajn ispitivanja

   Radi se o tome da zarađujete ispunjavajući onlajn ankete. Sve što treba da uradite je da se prijavite za neki sajt, sačekate da vam se preko mejla jave ukoliko postoji nova anketa i ispunite je. Ankete su često i zabavne, možete da iskažete mišljenje o svemu, od video igara do vašeg seksualnog života. Ovo je lista najboljih 20 sajtova koje plaćaju ispunjavanje onlajn anketa.

   Sajt Textbroker plaća za tekstove

   Oduvek ste hteli da budete plaćeni za ono što pišete? Textbroker plaća za sadržaj za reklame, sajtove i biltene. Kompanija je posrednik između pisaca i klijenata i uzima procenat od svake prodaje. Uobičajene plate su 6 do 40 evra po tekstu, a teme su najrazličitije, od sporta i životinjskog sveta, do finansija i kockarnica.

   Recenzije proizvoda na sajtu DooYoo

   Mišljenja potrošača su za sajt Dooyoo važna, pa ih plaćaju oko 80 dinara po recenziji proizvoda. Cena recenzije zavisi od kategorije proizvoda koji se ocenjuje, te se popularni proizvodi plaćaju oko 80 dinara, elektronika oko 40, a knjige samo 15 dinara. Recenzije treba da imaju najmanje 150 reči i da sadrže lično mišljenje. Novac ne može da vam bude isplaćen dok ne skupite 65 evra, a Dooyoo poeni ističu nakon godinu dana, tako da ne zaboravite da unovčite vaše poene.

   Zaradite na sajtu Jutjub

   Na Jutjubu (Youtube) možete da zaradite i 100.000 evra, ako imate mnogo sreće, slatku i zabavnu bebu ili čudnog kućnog ljubimca. Ukoliko postanete partner Jutjuba, odnosno dopustite da pre vaših video klipova idu reklame, možete da zaradite novac. Koliko ćete zaraditi zavisi od toga koliko klikova imate, pa vam predlažemo da pravite klipove na engleskom jeziku sa savetima, tutorijalima, zanimljivostima ili kućnim ljubimcima i bebama.

   Ozbiljan posao preko sajta Lionbridge

   Za ovaj sajt uglavnom je potrebno da imate diplomu da biste se prijavili. Lionbridge obično ima oko 150 poslovnih ponuda u svako doba. Poslovi su uglavnom vezani za pomaganje kompanijama da poboljšaju rezultate na pretraživaču poput Guglovog. Zadaci uključuju proveravanje rezultata pretrage, prikupljanje podataka i testiranje aplikacija za mobilne telefone. Sami birate radno vreme i treba da radite najmanje 10 i najviše 20 sati nedeljno.

   J.Ž.

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?