...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Uspešne mlade žene iz IT sektora na trećem Ignite-u

05.12.2016.

Treći novosadski Ignite događaj posvećen je ženama u IT svetu, a održava se u četvrtak, 8. decembra u 19 časova u novootvorenom Startit centru, pod sloganom "Program mog kompjutera". Posetioci će slušati priče i iskustva mladih žena koje, iako su se školovale za neka druga zanimanja, danas vrlo uspešno obavljaju poslove u IT sektoru.

.

Ignite je globalni pokret držanja brzih i kratkih prezentacija sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju, a tema trećeg Ignite Novi Sad događaja su žene u informacionim tehnologijama. Kako kaže Marija Prokopić iz udruženja "Biznisnova", koje organizuje ovaj događaj, prisutni će slušati o iskustvima zanimljivih i inspirativnih govornica.

"Imaće prilike da čuju devet govornica koje su se ostvarile u informacionim tehnologijama, u industriji koja je najzdravija u Srbiji. Čuće njihov put, odnosno kako je teklo njihovo formalno obrazovanje i kako su se obrele u informacionim tehnologijama iako su po vokaciji nešto sasvim drugo. Tako ćemo, između ostalih, slušati dve novinarke, sociološkinju i jednu govornicu koja je završila arapski jezik", objašnjava Prokopić.

Svaka od govornica na raspolaganju ima pet minuta tokom kojih će, uz pomoć power point prezentacije, ispričati svoju priču. Govoriće menadžerka ljudskih resursa u firmi "Execom", Biljana Rakić, internet preduzetnicu i vlasnicu agencije za digitalni marketing "Snajka de Madre", Martinu Anđelković i QA inžinjerku odnosno testerku raznih projekata u firmi "Vega IT Sourcing", Andreu Jerinić. 

Pored njih, o svom radu i poslovnom napretku govoriće i new business manager u agenciji za digitalni marketing "Homepage", Mihaela Turner, content writer Branislava Milosavljević, preduzetnicu i vlasnicu firme "Bloom" koja se bavi digitalnim marketingom Jelenu Kosovac, kao i Mariju V. Gavrilov iz Startit Centra Novi Sad, Maju Čolić Otić arhitekticu koja se više od osam godina bavi zanimanjima u okviru IT sektora i Svetlanu Kovačević community manager-a za izraelsku gejming kompaniju "TabTale".

Kako biste čuli šta one imaju da kažu potrebno je da se prijavite tako što ćete poslati svoje ime i prezime na mejl biznisnova.org@gmail.com. Prisustvo je besplatno, a iako se bavi ženama u informacionim tehnologijama, muškarci su podjednako dobrodošli. Startit centar nalazi se u Ulici Miroslava Antića 2, u Novom Sadu.

J. Z. 

Možda te još zanima:

.

Menstrualni proizvodi - neophodnost, a ne luksuz

Dok cene menstrualnih proizvoda rastu, u Srbiji i dalje nemamo podatke o rasprostranjenosti problema menstrualnog siromaštva.

.

Stipendije za master u Ženevi

Otvoren je konkurs za dodelu stipendija za  master studije na Univerzitetu u Ženevi u narednoj školskoj godini. Stipendije dodeljuje MEIG…

.

Mladi danas više senzibilisani za prepoznavanje seksualnog uznemiravanja

Istraživanja, kao i iskustvo organizacija koje rade sa mladima, pokazuju da su mladi danas više senzibilisani da prepoznaju različite oblike…

.

U društvu u kome nedostaje solidarnosti, usamljenost je velika

Pre deset godina, u Bezdanu nadomak Sombora počeli su prvi, letnji, feministički susreti. Tada su oni uglavnom okupljali ženska udruženja…

.

Osmi mart: snaga je da progovorimo i kažemo "ne"!

Danas je Osmi mart. Međunarodni dan žena. Dan kada se slavi borba za ravnopravnost, jednakost i ljudska prava žena. Na…

.

Otvoren konkurs za jedanaesto izdanje Femiksete

Femix kolektiv otvara konkurs za 11. izdanje kompilacije Femikseta koji je namenjen kompozitorkama, kantautorkama i bendovima sa ženskim autorskim učešćem…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo