...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Umetničke radionice za mlade

15.10.2021.

Umetnički kursevi "Art Kvart – Start!" namenjeni su mladim ljudima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od pet sekcija, koje paralelno stvaraju. Po završetku kursa, radionice se spajaju i nastaju zajednička umetnička dela.

.

Sekcije će voditi mladi umetnici, članovi i prijatelji udruženja Novo kulturno naselje, a osma godina u kojoj se organizuju ove sekcije sa sobom donosi i mnogo novina, kao i nove umetničke kurseve.

Svi zainteresovani, uzrasta od 15 do 20 godina mogu da se prijave do 20. oktobra, putem e-mail adrese artkvartstart@gmail.com i da učestvuju u sekciji po izboru. Svim zainteresovanim mladim ljudima na raspolaganju su produkcija u audio-vizuelnim medijima, dramska odnosno glumačka sekcija, filmska/režijska sekcija, sekcija audio produkcije i sekcija animacije. 

Radionice počinju 30. oktobra i trajaće do 21. decembra nakon čega će polaznici raditi na produkciji filma. Svaka sekcija daće doprinos filmu iz svoje perspektive.

Radionice će se održavati vikendima, a ukoliko bude potrebe i u skladu sa epidemiološkom situacijom biće prilagođene i kreiraće se više manjih grupa. Prisustvo i učešće na sekcijama je, kao i uvek do sada, besplatno.

"Art Kvart – Start" je u prethodnim godinama značajno uticao na profesionalnu orijentaciju mladih, usmeravajući ih ka umetnosti i brojni su primeri omladinaca koji su upravo nakon ovih kurseva upisivali srednju umetničku školu, odnosno Akademiju umetnosti. 

Kroz tromesečni rad na radionicama mladi će imati prilike da se upoznaju sa različitim oblastima savremene umetničke produkcije i kroz različite umetničke tehnike, steći znanja iz pomenutih oblasti.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.


Možda te još zanima:

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

.

Zoom kafica o kritičkom mišljenju

Nova Zum kafica, pod nazivom @Zastani – zapitaj se! 45 minuta o kritičkom mišljenju@ biće održana u utorak 26. oktobra…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo