...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Terenac javlja: Priroda se približava!

17.02.2016.

Promocija prvog izdanja časopisa "Terenac" biće održana danas na Departmanu za biologiju i ekologiju PMF-a u 16h. Naučno istraživačko društvo studenata biologije i ekologije "Josif Pančić" je izdavač ovog časopisa, koji će izlaziti jednom godišnje.

.

"Terenac je zamišljen kao časopis koji će ukazati na pozitivne primere onih organizacija i pojedinaca koji rade na očuvanju prirode. Takođe, osnovna zamisao je da se upoznamo sa prirodom oko nas", navodi predsednica ovog studentskog udruženja Bojana Nadaždin.

U ovom broju autori nisu samo studenti i članovi Udruženja "Josif Pančić", već i profesori, članovi institucija i nevladinih organizacija koji su prepoznali važnost očuvanja prirode. "U ovom broju predtavićemo rad više institucija kroz njihov rad, takođe tu je i pregled naših aktivnosti u rubrici Terenac na delu", ističe Bojana.

"Želimo da upoznamo što širi auditorijum sa mogućnostima da se ljude uključe u rad Terenca tako što nam mogu slati fotografije i sa nama stupiti u kontakt putem sajta ili FB grupe", zaključuje ona.

Preko ovih adresa možete da potražite besplatno izdanje prvog broja časopisa koje će biti dostupno u prostorijama društva u prizemlju Departmana. Časopis će takođe biti dostupan u nekoliko novosadskih srednjih škola.

Poslušajte razgovor sa Bojanom klikom na plejer ispod.




V.K.

Možda te još zanima:

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Za dobru fotografiju divlje životinje ključno je strpljenje

Svaki fotograf, u želji da zauvek zaustavi vreme i zabeleži ga okom kamere, ima svoje interesovanje, usmerenje i ljubav kojoj…

.

Korak po korak: avantura Velikog Mrmota

Aleksandar Damnjanović je celog života posvećen aktivnostima u prirodi. Po profesiji je šumar, iako to nikada nije radio, ali je…

.

Izviđačka avantura u Južnoj Koreji

Nedavno je u Južnoj Koreji održana 25. po redu Svetska izviđačka smotra. Događaj je okupio preko 50 hiljada izviđača iz…

.

U Srbiji ima mnogo toga što vredi čuvati

Kada razmišljamo o Srbiji, uz sve probleme koje ova naša balkanska zemlja ima, nemoguće je ne pomisliti i na one…

.

Šta treba znati o kampovanju: saveti za početnike

Otkad znam za sebe planiram da idem na kampovanje, ali nikako da krenem. Čini mi se komplikovano i skupo počinjati,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo