...
TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci u preduzetničkom svetu

01.12.2015.

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov" biće održano u četvrtak 3. decembra, u sali Ribarac na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

.

Takmičenje će okupiti 100 učenika iz srednjih škola širom Vojvodine, kojima će biti postavljen "izazov" odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć poslovnih volontera, 20 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, a pobednici na nacionalnom nivou će u aprilu 2016. u Zagrebu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje "Poslovni izazov" pokrenuto je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Na takmičenju u Novom Sadu učestvovaće srednjoškolci i srednjoškolke Poljoprivredne škole iz Bačke Topole, Srednje škole iz Novog Bečeja, Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", Medicinske škole "7. april", Računarske gimnazije "Smart", Tehničke škole "Pavle Savić" i Srednje stučne škole "Mileva Marić Ajnštajn" iz Novog Sada, Poljoprivredne škole iz Futoga, Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Rume, Srednje ekonomske škole i Srednje poljoprivredno prehrambene škole iz Sombora, Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, Ekonomske škole i Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, Školskog centra "Nikola Tesla" iz Vršca i Hemijsko prehrambene i tekstilne škole "Uroš Predić" iz Zrenjanina.

Takmičenje "Poslovni izazov" realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporte Republike Srbije.

Više o programu može se pronaći ovde.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku…

.

Za vršnjačko nasilje odgovorni i roditelji i škole i institucije

Poslednja istraživanja pokazuju da skoro polovina učenika trpi vršnjačko nasilje u školama, a svaki peti učenik je žrtva ismevanja. Iz…

.

Muzeji mogu da budu zanimljivi mladima

Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

.

Pravilnik o ekskurzijama razočarao srednjoškolce

Od jeseni, na ekskurzije u inostranstvo moći će da idu samo maturanti gimnazija i srednjih stručnih škola, dok će mlađim…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo