...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci protiv korupcije

14.10.2021.

Institut za evropske poslove, uz podršku Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona SAD i Ambasade SAD u Beogradu, organizuje program "Mladi protiv korupcije", u okviru kojeg će održati trening za učenike srednjih škola iz čitave Srbije. Trening će biti održan od 27. do 31. oktobra u Kragujevcu.

.

Program se fokusira na upoznavanje pojma korupcije, pa su neke od tema koje će biti obrađene: pojam korupcije, uzroci i pojavni oblici korupcije, institucionalni okviri borbe protiv korupcije, praktične posledice korupcije, mehanizmi za prevenciju i iskorenjivanje korupcije, odgovornost građana i pojam uzbunjivača, integritet, etika i etičke dileme.

Program se sastoji od petodnevnog treninga i organizacije vršnjačkih edukacija. Ovaj trening namenjen je učenicima srednjih škola sa područja Srbije, sa fokusom na one učenike i učenice koji učestvuju u radu učeničkih parlamenata u svojim matičnim školama.

"Biće izabrano 20 učesnika u skladu sa njihovom motivacijom, principima regionalne rasprostranjenosti, kulturne i jezičke raznolikosti i ravnopravnosti polova. Posebno ohrabrujemo mlade pripadnike nacionalnih, verskih i drugih manjina da se prijave za učešće na treningu", stoji u pozivu organizatora..

Nakon treninga učesnici imaju obavezu održavanja vršnjačke edukacije za svoje vršnjake u matičnim školama.

Svi koji žele da se prijave mogu to da učine tako što će popunjen prijavni formular poslati na adresu office@iea.rs, najkasnije do 17. oktobra 2021. Lista odabranih učesnika biće objavljena do 20. oktobra. Samo odabrani kandidati će biti kontaktirani od strane organizatora. Organizator će svim učesnicima obezbediti potvrde o učešću u cilju pravdanja izostanaka sa školskih časova u vreme trajanja treninga.

Odabranim kandidatima biće dodeljena jednokratna stipendija koja će pokriti sve troškove smeštaja, prevoza i ishrane tokom trajanja programa.


Možda te još zanima:

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

.

Zoom kafica o kritičkom mišljenju

Nova Zum kafica, pod nazivom @Zastani – zapitaj se! 45 minuta o kritičkom mišljenju@ biće održana u utorak 26. oktobra…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo