...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Društvo / Obrazovanje

Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

20.05.2015.

U dvorištu galerije "Kuća Vojnovića" u Inđiji danas u 17.30 časova održaće se "Sajam profesionalne orijentacije". Program su pripremili učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević", u okviru projekta "Iskustveno učenje".

.

Jedan od velikih problema sa kojima se mladi u Inđiji, pa i u celom društvu, susreću je nezaposlenost. Učenici srednje škole "Dr Đorđe Natošević" zato su odlučili da kroz organizovanje sajma omoguće privrednicima sa teritorije opštine Inđija da mladim ljudima predstave svoj rad, kao i za kojom vrstom stručnih profila će eventualno imati potrebu u skorijoj budućnosti.

Ovakva vrsta direktnog, neposrednog kontakta i prilika za dijalog između mladih ljudi i privrednika će pomoći mladima koji tek treba da se odluče koju srednju školu da upišu i odaberu buduću profesiju.

Pored sajma profesionalne orijentacije, koji organizuju učenici smerova ekonomski tehničar i komercijalista, biće održana i "Revija maturskih haljina i frizura", koju priređuju učenici smera muški/ženski frizer, a za osveženje svih učesnika zaduženi su učenici smera kuvar/konobar. Održavanje ove akcije podržala je kompanija Henkel Srbija.

Osnovna ideja projekta "Iskustveno učenje" je povezivanje nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u lokalnim zajednicama. Učestvujući u organizaciji i realizaciji lokalnih, društveno korisnih akcija, učenici produbljuju svoje znanje, stiču određene praktične veštine i razvijaju osećaj društvene odgovornosti.

Projekat realizuje Kolping društvo Srbije, a do sada je u programima učestvovalo više od 200 učenika iz više gradova.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Sajam obrazovanja u Beogradu

Sajam EduFair biće održan 10. marta u Beogradu u hotel Metropol. U vremenu u kome tehnologija munjevito napreduje, pa time menja…

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti

Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Novi Sad organizuje KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti. Ove godine sajam će biti održan u…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo