.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Prva međunarodna foto-radionica u FKV

08.06.2015.

Fotografski klub Vojvodina (FKV) organizuje prvu međunarodnu foto-radionicu koju će voditi fotografi Foto kluba Čakovec iz Hrvatske i FKV iz Novog Sada.

.

Fotografska radionica će trajati dva dana, 12. i 13. juna 2015, a zanimljivo je da će upravo na njoj ekskluzivno biti prvi put u Srbiji predstavljen rad sa "avganistanskom kamerom" (fotoaparat i labortorija u jednom). Ovaj nesvakidašnji instrument će u Novi Sad doneti gosti iz Čakovca.

Prvog dana biće održano više predavanja, a najpre "Kod fotografske slike", pa zatim "Stanje fotografije u Hrvatskoj", a na kraju će biti predstavljene fotografije autora FK Čakovec. Poslednja tema prvog dana biće razgovor na temu "Sličnosti i razlike fotografskih scena Hrvatske i Srbije".

Drugog dana su na redu praktične radionice "Afganistanska kamera" i "Pinhole kamera" (fotoaparat sa malim otvorom umesto objektiva), a u toku trajanja radionice biće postavljena i izložba sa fotografijama snimljenim "pinhole" kamerom.

Radionica je namenjena svim fotografima amaterima, studentima fotografije i profesionalnim foto umetnicima koji žele da uvedu nove tehnike u svoje kreativno izražavanje ili žele da spoznaju nešto više o kodu fotografske slike.

Na radionici mogu da učestvuju svi koji su zainteresovani za ovakav vid edukacije, bez obzira da li su članovi kluba ili ne. Posle radionice će biti organizovan zajednički foto izlet, u toku koga će učesnici fotografisati na terenu i razmenjivati iskustva sa fotografima iz Čakovca.

Prijave za radionicu trajaće do 11. juna, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na e-mail office@fkv.rs. Više o programu radionice i prijavama pronađite na sajtu Fotografskog kluba Vojvodina.

M.L.

.
Svake godine Fakultet tehničkih nauka (FTN) upiše oko 3.000 studenata na 90 studijskih programa. Katarina Ćoćić je ove godine…
.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?