...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Prva međunarodna foto-radionica u FKV

08.06.2015.

Fotografski klub Vojvodina (FKV) organizuje prvu međunarodnu foto-radionicu koju će voditi fotografi Foto kluba Čakovec iz Hrvatske i FKV iz Novog Sada.

.

Fotografska radionica će trajati dva dana, 12. i 13. juna 2015, a zanimljivo je da će upravo na njoj ekskluzivno biti prvi put u Srbiji predstavljen rad sa "avganistanskom kamerom" (fotoaparat i labortorija u jednom). Ovaj nesvakidašnji instrument će u Novi Sad doneti gosti iz Čakovca.

Prvog dana biće održano više predavanja, a najpre "Kod fotografske slike", pa zatim "Stanje fotografije u Hrvatskoj", a na kraju će biti predstavljene fotografije autora FK Čakovec. Poslednja tema prvog dana biće razgovor na temu "Sličnosti i razlike fotografskih scena Hrvatske i Srbije".

Drugog dana su na redu praktične radionice "Afganistanska kamera" i "Pinhole kamera" (fotoaparat sa malim otvorom umesto objektiva), a u toku trajanja radionice biće postavljena i izložba sa fotografijama snimljenim "pinhole" kamerom.

Radionica je namenjena svim fotografima amaterima, studentima fotografije i profesionalnim foto umetnicima koji žele da uvedu nove tehnike u svoje kreativno izražavanje ili žele da spoznaju nešto više o kodu fotografske slike.

Na radionici mogu da učestvuju svi koji su zainteresovani za ovakav vid edukacije, bez obzira da li su članovi kluba ili ne. Posle radionice će biti organizovan zajednički foto izlet, u toku koga će učesnici fotografisati na terenu i razmenjivati iskustva sa fotografima iz Čakovca.

Prijave za radionicu trajaće do 11. juna, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na e-mail office@fkv.rs. Više o programu radionice i prijavama pronađite na sajtu Fotografskog kluba Vojvodina.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Najbolji tekbol igra se u Novom Sadu

Da li ste ikada čuli za sport koji se zove tekbol? Znate li da su baš u tom sportu dvojica…

.

Ulaganje u nauku ključ za bolju budućnost

Dr Aleksandra Cvetanović, naučna saradnica na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo novosadskog Tehnološkog fakulteta, jedna je od 14 dobitnika…

.

Prva harfa sveta dolazi iz Srbije

Da li ste znali da smo, osim vaterpola, ženske odbojke i tenisa, svetski prvaci i u sviranju harfe? Tačnije, Lenka…

.

Stvarnost ništa ne razrešava

Roman "Ništa se nije desilo" mladog pisca Stefana Janjića ovih je dana izašao iz štampe u izdavačkoj kući Matica srpska.…

.

Kako pomoći ljudima i životinjama u gradskoj vrelini

Trenutno uživamo u prijatnom zahlađenju i malo ko misli na vrućine koje nas čekaju već od sredine nedelje. Čim se…

.

Prvi roman sa 17 godina

Sedamnaestogodišnja Andreja Kargačin, učenica trećeg razreda Srednje baletske škole, sa petnaest godina počela je da piše, a sa šesnaest je…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo