...
TRENUTNO16:10 - 16:30Pesma dana

Društvo / Obrazovanje

Prijavite se za najbolju tehnološku inovaciju

19.04.2016.

Poziv za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju otvoren je do 4. maja, a finale je zakazano za 23. decembar 2016, uz direktan prenos na programu Radio televizije Srbije. Početni nagradni fond ove godine iznosi 4.500.000 dinara.

.

Benefiti koje možete imati od učešća na takmičenju su besplatna edukacija kroz seriju treninga, promocija u medijima i na sajamskim priredbama, tokom i nakon takmičenja, kao i novčane nagrade za najbolje takmičare. Više informacija o načinu prijavljivanja, pravilima i kalendaru aktivnosti, nalazi se na na sajtu inovacija.org.

Ranijih godina su najzastupljenije inovacije bile iz oblasti poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija, energetike i mašinstva, ali su bile zastupljene i one iz oblasti biotehnike, materijala, medicine, ekologije, saobraćaja, voda itd. Pobednik 2015. je bio tim Banki iz Novog Sada, sa inovacijom Bankarski kiosk - automat koji u potpunosti zamenjuje bankarski šalter. Godinu dana ranije pobedila je inovacija Super vlakna - inovativna metoda dobijanja prirodnih dijetetskih vlakana žitarice tritikale. U godinama koje su prethodile pobeđivale su: Uređaj sa neuro povratnom spregom za povratak izgubljenih funkcija kod ljudi sa invaliditetom (2013, informaciono-komunikacione tehnologije, medicina), Inovativna metoda za dobijanje brašna od tikve golice (2012, poljoprivreda), Mašina za branje bobičastog voća (2011, poljoprivreda), Inoviranje tehnološkog procesa proizvodnje invertnog sirupa (2010, biotehnika) itd.

Takmičenje se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredne komore Srbije, Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda i Radio televizije Srbije.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Prijave za najbolju tehnološku inovaciju do 30. aprila

Pravo učešća na takmičenju imaju isključivo timovi sastavljeni od najmanje tri pojedinca, koji mogu biti fizička ili pravna lica.

.

Battle of Minds, takmičenje za studente

Globalni program Battle of Minds namenjen mladima sa preduzetničkim idejama, biće održan i ove godine, a prijave na konkurs za predstavnike iz…

.

Konferencija "Inovacija-moja revolucija" 9. oktobra

Kako bi se mladi inspirisali i pokrenuli na što kreativnije i efikasnije uključivanje na tržište rada za 9. oktobar u…

.

Prijave za najbolju tehnološku inovaciju do 30. aprila

Pravo učešća na takmičenju imaju isključivo timovi sastavljeni od najmanje tri pojedinca, koji mogu biti fizička ili pravna lica.

.

Twitter redizajnira aplikaciju

Twitter je najavio ažuriranja svoje platforme, a razlog za ovu promenu je, kako kažu iz ove kompanije, olakšavanje korisnicima da brže…

.

Nikola Cvejin: Idemo dalje bez zastajkivanja

Mladi naučnik Nikola Cvejin iz Žablja jedan je od onih koji imaju prirodan dar za nauku i tehniku. Nakon nebrojeno…

  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo