.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Konferencija "Inovacija-moja revolucija" 9. oktobra

08.10.2019.

Kako bi se mladi inspirisali i pokrenuli na što kreativnije i efikasnije uključivanje na tržište rada za 9. oktobar u podne zakazana je konferencija za studente Univerziteta u Novom Sadu pod nazivom "Inovacija - moja revolucija" u Centralnoj zgradi Rektorata.

.

Cilj Konferencije je upoznavanje i priprema mladih akademaca na izazove inovativne, kreativne ekonomije u uslovima digitalne ere u kojoj se prevazilaze brojne barijere, a mogućnosti profesionalnog napredovanja prevazilaze nacionalne granice. Želja je da se mladi talentovani ljudi podstaknu na proaktivniji pristup karijeri uz korišćenje ličnih talenata i afiniteta.

Učesnici konferencije su mnogobrojni stručnjaci u ovoj oblasti: pored svetskog inovatora profesora Dejana Ilića, u ulozi ambasadora ove inicijative i motivatora mladih pojaviće se dva uspešna domaća start up-a koji su našli svoje mesto na svetskom tržištu, mladi direktori u najpoznatijim svetskim tehnološkim kompanijama poput Google i Yandex, motivatori koji pokreću mlade na otkrivanje ličnih talenata i vrednosti.

Na radionicama mladi će upoznati i brojne druge tvorce kreativnih koncepata i naučiti kako to, uz digitalne platforme humanost može da bude stil života, kako da nađu sredstva za ostvarenje svoje ideje, kako je jedan učenik stvorio svetski poznatu društvenu mrežu za fudbalere, koja su to top zanimanja današnjice za koja mogu da se pripreme, kako svoje snove mogu da pretvore u stvarnost zahvaljujući novim kanalima komunikacije, itd.

Prisustvo na oficijalnom delu konferencije je slobodno, a svi zainteresovani za brojne radionice mogu da učestvuju uz prethodnu prijavu na Moja inovacija gde mogu pronaći i dodatne informacije.

 

.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
.
Četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja očekuje nas od 10. do 20. oktobra na različitim lokacijama u Novom Sadu.
.
Prema podacima prosvetne inspekcije iz 2012. godine, u Srbiji je svaka deseta diploma lažna. Koliko ovakva saznanja i atmosfera…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?