.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Posao posle fakulteta je moguć uz 444 saveta

10.09.2015.

Pronalazak zaposlenja problem je mnogih ljudi u Srbiji, posebno mladih. Mogućnost menjanja posla je velikom broju njih nemoguća misija. Knjiga koju je napisao bloger i internet konsultant Dragan Varagić menja pravac razmišljanja i nemoguće pretvara u 444 saveta za uspešnu karijeru. Knjiga "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru" napisana  je kako bi čitaoce navela da krenu u razmišljanje o drugačijim načinima rešavanja problema posla i zapošljavanja.

.

Smisao ove knjige, kako kaže autor "da čitaoce podstakne da već danas krenu da unapređuju sebe na nivou profesionalnih i ličnih veština koje će im doneti bolji posao".

"U formalnoj edukaciji sam od 2003. godine i iako nisam magistar i doktor nauka, vodim strukovne studije koje su više od onoga što sam ja završio. Inženjer sam u saobraćaju, ali ne bavim se time već internetom", ispričao je Varagić u gostovanju na O radiju.

"Predavao sam na različitim mestima, a uz to se bavim i konstaltingom. Sa jedne strane imam uvid u formalnu edukaciju i sa druge strane znam da šta firme traže. Sa treće strane, budući da poznajem i ljude koji žele za zapošljavaju druge ljude, mogu ukratko da kažem da sam upoznat sa realnom situacijom na tržištu. To znanje prenosim i u ovoj knjizi", naveo je Varagić.

U knjizi se obrazlaže tematika korišćenja postojećih formalnih i neformalnih sistema edukacije za dolazak do potrebnih znanja i veština u željenom poslu.  Autori su poseban akcenat stavili na načine podizanja poverenja u svoje znanje. Prvi deo knjige koji je napisao Dragan Varagić opisuje uzroke, posledice i rešenja velikih problema sa dolaženjem do posla, a u drugom delu Valentin Kuleto, kroz veoma precizne i kratke savete govori tačno šta je potrebno usvojiti da bi čitaoci imali više poslovnog uspeha u vremenima koja dolaze.

Nedostatak samopouzdanja, kažu autori, predstavlja glavni razlog zašto većina onih koji pokušavaju da dođu do posla, često u tome ne uspevaju."Sasvim je normalna stvar da menjate poslovne pozicije. U knjizi baš i pričam o tome kako da pomognete sebi, kako da dođete do posla jer vam država neće pomoći. Use i u svoje kljuse", poručio je Varagić studentima.

Ceo razgovor sa Draganom Varagićem možete poslušati ovde, a knjigu možete pronaći ovde. 

N.Š.

 

.
Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih…
.
Mlada naučnica Aleksandra Cvetanović dobitnica je nagrade Danubius Young Scientist, koju uručuju austrijsko ministarstvo za obrazovanje,…
.
Omladinski centar u Novom Sadu, u Kineskoj četvrti, već je trebalo da počne sa aktivnostima i programima za mlade, međutim to…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?