...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Posao posle fakulteta je moguć uz 444 saveta

10.09.2015.

Pronalazak zaposlenja problem je mnogih ljudi u Srbiji, posebno mladih. Mogućnost menjanja posla je velikom broju njih nemoguća misija. Knjiga koju je napisao bloger i internet konsultant Dragan Varagić menja pravac razmišljanja i nemoguće pretvara u 444 saveta za uspešnu karijeru. Knjiga "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru" napisana  je kako bi čitaoce navela da krenu u razmišljanje o drugačijim načinima rešavanja problema posla i zapošljavanja.

.

Smisao ove knjige, kako kaže autor "da čitaoce podstakne da već danas krenu da unapređuju sebe na nivou profesionalnih i ličnih veština koje će im doneti bolji posao".

"U formalnoj edukaciji sam od 2003. godine i iako nisam magistar i doktor nauka, vodim strukovne studije koje su više od onoga što sam ja završio. Inženjer sam u saobraćaju, ali ne bavim se time već internetom", ispričao je Varagić u gostovanju na O radiju.

"Predavao sam na različitim mestima, a uz to se bavim i konstaltingom. Sa jedne strane imam uvid u formalnu edukaciju i sa druge strane znam da šta firme traže. Sa treće strane, budući da poznajem i ljude koji žele za zapošljavaju druge ljude, mogu ukratko da kažem da sam upoznat sa realnom situacijom na tržištu. To znanje prenosim i u ovoj knjizi", naveo je Varagić.

U knjizi se obrazlaže tematika korišćenja postojećih formalnih i neformalnih sistema edukacije za dolazak do potrebnih znanja i veština u željenom poslu.  Autori su poseban akcenat stavili na načine podizanja poverenja u svoje znanje. Prvi deo knjige koji je napisao Dragan Varagić opisuje uzroke, posledice i rešenja velikih problema sa dolaženjem do posla, a u drugom delu Valentin Kuleto, kroz veoma precizne i kratke savete govori tačno šta je potrebno usvojiti da bi čitaoci imali više poslovnog uspeha u vremenima koja dolaze.

Nedostatak samopouzdanja, kažu autori, predstavlja glavni razlog zašto većina onih koji pokušavaju da dođu do posla, često u tome ne uspevaju."Sasvim je normalna stvar da menjate poslovne pozicije. U knjizi baš i pričam o tome kako da pomognete sebi, kako da dođete do posla jer vam država neće pomoći. Use i u svoje kljuse", poručio je Varagić studentima.

Ceo razgovor sa Draganom Varagićem možete poslušati ovde, a knjigu možete pronaći ovde. 

N.Š.

 

Možda te još zanima:

.

Virtuelni presek 2017.

Došlo je i to doba godine. Sabiramo urađeno, pravimo planove za narednu godinu, i osvrćemo se za sobom kako bi…

.

Kreatori sadržaja traženiji od programera

Filozofski fakultet u Novom Sadu svake godine iškoluje u proseku 70 novinara, već deset godina. Na birou ih je trenutno…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo