.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju

10.04.2018.

Ako vam izrazi Blockchain i Data Science nisu strani pojam, ENTER konfrencija je idealno mesto za vas. Druga po redu ENTER konferencija zakazana je za 25. i 26. april, a odrzaže se u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

.

U okviru ovogodišnje Enter konferencije govoriće se o aktuelnim tehnološkim temama, kao što su Blockchain i Data Science, a kao jedan od ciljeva događaja navedeno je razbijanje stereotipa o poslovima u ovoj industriji. Jedna od organizatorki, Bojana Milašinović detaljno nam je objasnila šta sve posetioci tamo mogu videti.

"Fokus Enter konferencije ovaj put biće na četiri teme koje su trenutno aktuelne, to su Blockchain, Data Science, Internet of Things i veštačka inteligencija" rekla je Bojana i dodala da će posetioci moći da čuju i predavanja posvećena ovim temama.

Na ovoj konferenciji učestvovaće i brojni predavači, među kojima su između ostalog Vladimir Lelićanin iz OriginTrail-a i operativni direktor kompanije GoDaddy i suosnivač MVP Workshop-a Ivan Bjelajac. Međutim, kako je za Oradio objasnila Bojana, posetioci će imati i priliku da naprave svoj prvi softverski telefon.

"Ove godine bih izdvojila radionicu Suma call app, na kojoj će posetioci moći da naprave sami svoj softverski telefon, pomoću kog će nakon završetka moći i da vrše pozive", najavila je Bojana

Prema njenim rečima, za ovaj vid rada posebno karakteristično je praktično znanje koje posetioci mogu da steknu, tokom tri sata, u zavisnosti od trajanja radionice.

Pored edukacije o softverima, program se sastoji iz još dva dela. U pitanju su panel diskusije i radionice. Kako je Bojana objasnila, na radionicama će se govoriti o dve vrlo zanimljive teme.

"Jedna radionica je posvećena GDPR-u, pravnoj regulativi koja u maju stupa na scenu u Srbiji, a drugi dan ćemo govoriti o Inbound regrutaciji odnosno kako kompanije koriste ovu metodologiju, koliko uspešno i kakvi su efekti ovog načina poslovanja" rekla je Bojana.

Ulaz na ovu konferenciju će biti besplatan, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta. 

M.M.

.
Timsko takmičenje namenjeno je studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu.
.
Studenti Akademije umetnosti moraće da gacaju po blatu do svog fakulteta barem do proleća, jer, kako kažu u Gradskoj upravi za…
.
Gugl je pretraživač koji svakodnevno koristi blizu 1.2 milijarde ljudi. Gigant kakav jeste, ova kompanija pronicljivo bira svoje…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?