.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju

10.04.2018.

Ako vam izrazi Blockchain i Data Science nisu strani pojam, ENTER konfrencija je idealno mesto za vas. Druga po redu ENTER konferencija zakazana je za 25. i 26. april, a odrzaže se u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

.

U okviru ovogodišnje Enter konferencije govoriće se o aktuelnim tehnološkim temama, kao što su Blockchain i Data Science, a kao jedan od ciljeva događaja navedeno je razbijanje stereotipa o poslovima u ovoj industriji. Jedna od organizatorki, Bojana Milašinović detaljno nam je objasnila šta sve posetioci tamo mogu videti.

"Fokus Enter konferencije ovaj put biće na četiri teme koje su trenutno aktuelne, to su Blockchain, Data Science, Internet of Things i veštačka inteligencija" rekla je Bojana i dodala da će posetioci moći da čuju i predavanja posvećena ovim temama.

Na ovoj konferenciji učestvovaće i brojni predavači, među kojima su između ostalog Vladimir Lelićanin iz OriginTrail-a i operativni direktor kompanije GoDaddy i suosnivač MVP Workshop-a Ivan Bjelajac. Međutim, kako je za Oradio objasnila Bojana, posetioci će imati i priliku da naprave svoj prvi softverski telefon.

"Ove godine bih izdvojila radionicu Suma call app, na kojoj će posetioci moći da naprave sami svoj softverski telefon, pomoću kog će nakon završetka moći i da vrše pozive", najavila je Bojana

Prema njenim rečima, za ovaj vid rada posebno karakteristično je praktično znanje koje posetioci mogu da steknu, tokom tri sata, u zavisnosti od trajanja radionice.

Pored edukacije o softverima, program se sastoji iz još dva dela. U pitanju su panel diskusije i radionice. Kako je Bojana objasnila, na radionicama će se govoriti o dve vrlo zanimljive teme.

"Jedna radionica je posvećena GDPR-u, pravnoj regulativi koja u maju stupa na scenu u Srbiji, a drugi dan ćemo govoriti o Inbound regrutaciji odnosno kako kompanije koriste ovu metodologiju, koliko uspešno i kakvi su efekti ovog načina poslovanja" rekla je Bojana.

Ulaz na ovu konferenciju će biti besplatan, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta. 

M.M.

.
Prezentacija studentske organizacije AEGEE biće održana u sredu 24. oktobra u 16:30h na Filozofskom fakultetu u učionici 107.…
.
Veliki broj Roma koji žive u Srbiji nije obrazovan. Nakon osnovne škole, koju takođe mnogi ne završe, Romi se najčešće ne opredeljuju…
.
Jedna od govornica nedavno održanog TEDx-a u Novom Sadu bila je i mlada naučnica Mina Petrić, koja je učesnicima otkrila na koji…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?