.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju

10.04.2018.

Ako vam izrazi Blockchain i Data Science nisu strani pojam, ENTER konfrencija je idealno mesto za vas. Druga po redu ENTER konferencija zakazana je za 25. i 26. april, a odrzaže se u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

.

U okviru ovogodišnje Enter konferencije govoriće se o aktuelnim tehnološkim temama, kao što su Blockchain i Data Science, a kao jedan od ciljeva događaja navedeno je razbijanje stereotipa o poslovima u ovoj industriji. Jedna od organizatorki, Bojana Milašinović detaljno nam je objasnila šta sve posetioci tamo mogu videti.

"Fokus Enter konferencije ovaj put biće na četiri teme koje su trenutno aktuelne, to su Blockchain, Data Science, Internet of Things i veštačka inteligencija" rekla je Bojana i dodala da će posetioci moći da čuju i predavanja posvećena ovim temama.

Na ovoj konferenciji učestvovaće i brojni predavači, među kojima su između ostalog Vladimir Lelićanin iz OriginTrail-a i operativni direktor kompanije GoDaddy i suosnivač MVP Workshop-a Ivan Bjelajac. Međutim, kako je za Oradio objasnila Bojana, posetioci će imati i priliku da naprave svoj prvi softverski telefon.

"Ove godine bih izdvojila radionicu Suma call app, na kojoj će posetioci moći da naprave sami svoj softverski telefon, pomoću kog će nakon završetka moći i da vrše pozive", najavila je Bojana

Prema njenim rečima, za ovaj vid rada posebno karakteristično je praktično znanje koje posetioci mogu da steknu, tokom tri sata, u zavisnosti od trajanja radionice.

Pored edukacije o softverima, program se sastoji iz još dva dela. U pitanju su panel diskusije i radionice. Kako je Bojana objasnila, na radionicama će se govoriti o dve vrlo zanimljive teme.

"Jedna radionica je posvećena GDPR-u, pravnoj regulativi koja u maju stupa na scenu u Srbiji, a drugi dan ćemo govoriti o Inbound regrutaciji odnosno kako kompanije koriste ovu metodologiju, koliko uspešno i kakvi su efekti ovog načina poslovanja" rekla je Bojana.

Ulaz na ovu konferenciju će biti besplatan, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta. 

M.M.

.
Univeritet u Novom Sadu ima više od 50.000 studenata, a pored izobora fakulteta na kojem će studirati, budući brucoši će nakon…
.
Manja Lekić (29) je ilustratorka i od skoro producentkinja iz Beograda koja se bavi dečijim storitelingom. Upisala je master…
.
Nakon završenih prijava za prijemne ispite na fakultetima, ove godine na Filozofskom fakultetu najveća zainteresovanost bila je…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?