.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Obuka o pitanjima zaštite životne sredine i energetike

29.01.2018.

Evropski pokret u Srbiji organizuje obuku "Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU", namenjenu urednicima i novinarima koji se bave pitanjima zaštite životne sredine i energetike.

.

foto: pxhere.com

Cilj obuke je da se predstave i objasne najvažniji aspekti procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, koji se tiču tema iz pregovaračkih poglavlja 27 Životna sredina, 12 Bezbednost hrane i 15 Energetika.

Kako se navodi u saopštenju, predavači sa širokim iskustvom u državnoj službi i nevladinom sektoru i ekspertizama u oblasti evropskih integracija, govoriće o prelaznim periodima za ova tri poglavlja, evropskim standardima i pojmovima kao što su GMO, Energetska zajednica, klimatske promene i energetska efikasnost.

Predavači su Vladimir Međak, Zoran Sretić, Tisa Čaušević i Mirko Popović. Obuka se organizuje za 20 učesnika koji će biti odabrani na osnovu redosleda prijava, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem online formulara do petka, 2. februara 2018. godine.

Projekat Evropa za mene sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima, uz podršku Delegacije Evropske unije. Ideja projekta je da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije, a mediji i organizacije civilnog društva ojačaju u ulozi prenosilaca tih informacija.

.
Akademija umetnosti u Novom Sadu kroz manifestaciju "Nedelja otvorenih vrata" predstaviće svoje studijske programe zainteresovanima…
.
ShareAmerica Conversation Club je novi program Američkog kutka, koji podrazumeva korišćenje i obrađivanje članaka sa sajtova…
.
"Objasnite emotikon sa slike u prosto proširenoj rečenici". Vrlo je moguće da bi ovakva rečenica mogla da se nađe u udžbenicima…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?