.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Obuka o pitanjima zaštite životne sredine i energetike

29.01.2018.

Evropski pokret u Srbiji organizuje obuku "Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU", namenjenu urednicima i novinarima koji se bave pitanjima zaštite životne sredine i energetike.

.

foto: pxhere.com

Cilj obuke je da se predstave i objasne najvažniji aspekti procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, koji se tiču tema iz pregovaračkih poglavlja 27 Životna sredina, 12 Bezbednost hrane i 15 Energetika.

Kako se navodi u saopštenju, predavači sa širokim iskustvom u državnoj službi i nevladinom sektoru i ekspertizama u oblasti evropskih integracija, govoriće o prelaznim periodima za ova tri poglavlja, evropskim standardima i pojmovima kao što su GMO, Energetska zajednica, klimatske promene i energetska efikasnost.

Predavači su Vladimir Međak, Zoran Sretić, Tisa Čaušević i Mirko Popović. Obuka se organizuje za 20 učesnika koji će biti odabrani na osnovu redosleda prijava, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem online formulara do petka, 2. februara 2018. godine.

Projekat Evropa za mene sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima, uz podršku Delegacije Evropske unije. Ideja projekta je da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije, a mediji i organizacije civilnog društva ojačaju u ulozi prenosilaca tih informacija.

.
Leto je, za studente i studentkinje, prošlo i posle odmora oni se vraćaju učenju. Iako je velika pauza između junskog i septembarskog…
.
Novi Sad sa počekom akademske godine dobija više desetina hiljada studenata, od kojih će tek neznatan broj imati mesto u studentskim…
.
Udruženje Prevet raspisalo je konkurs za nove volontere u Novom Sadu i u Beogradu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 19.…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Kako se hranite tokom leta?