.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Noć biologije peti put u Novom Sadu

14.04.2015.

Pored svakojakih “noći“, kao što su noć pozorišta, noć muzeja, noć ovoga i onoga, novosađani će imati sjajnu priliku da u petak 17. aprila posete i Noć biologije. Ova manifestacija postala je već tradicionalna na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) u Novom Sadu, a održava se peti put.

.

Kako je za O radio najavila organizatorka Noći biologije Olivera Bijelić Čabrilo, za PMF je ovo mali jubilej koji će posetiocima doneti mnogo novina.

“Očekujte neočekivano! U prvi plan bih istakla radionice na koje su naši posetioci već navikli i sve do jedne će biti interaktivne - sve će moći da se pipne i uzme u ruke, tako da očekujemo njihovo aktivno učešće“, kazala je Olivera.

Manifestacija će biti otvorena pravim hepeningom za najmlađe, odnosno maskembalom, a organizatori institraju da maske budu prilagođene manifestaciji i napravljene od ekoloških materijala.

„Ne dolaze u obzir kupljeni Spajdermeni, Betmeni ili princeze, već je poenta da najmlađi uz pomoć učitelja ili roditelja naprave svoju masku, koja je povezana sa biologijom, tačnije, da to bude neki cvetić, ptičica, životinjica ili slično“, kazala je Olja i dodala da će najbolji dobiti poklone.

Pripremljen je i kviz pod nazivom “Želite li da postanete ekolog“, namenjen srednjoškolcima, a na njega se mogu prijaviti ekipe od tri člana.

“Pitanja su iz gradiva koja oni uče u redovnoj nastavi u školi, a do sada je svoje ekipe prijavilo više od 12 škola. U finalu će se boriti tri ekipe, prvoplasirani će osvojiti put na Koaponik sa studentima biologije na terensku nastavu, a za ostale su tu majice sa logoom manifestacije i knjige koje je izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine“, najavila je Olivera.

U planu je i takmičarska debata, na koju su pozvani malo stariji učesnici, a stavove za i protiv ukrstiće na temu lova.

“Hoćemo da prođemo kroz ovu temu kako bismo utvrdili da li je lov još iskonski u nama ili smo taj nagon konačno prevazišli“, kazala je Olivera.

Na Noći bilogije će moći da se zabave i najmlađi, ali i oni stariji, a još informacija možete čuti ispod teksta, u razgovori Alme i Sofije u studiju O radija.

M.L.


.
Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih…
.
Mlada naučnica Aleksandra Cvetanović dobitnica je nagrade Danubius Young Scientist, koju uručuju austrijsko ministarstvo za obrazovanje,…
.
Omladinski centar u Novom Sadu, u Kineskoj četvrti, već je trebalo da počne sa aktivnostima i programima za mlade, međutim to…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?