...
TRENUTNO11:00 - 11:40Leto na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Noć biologije peti put u Novom Sadu

14.04.2015.

Pored svakojakih “noći“, kao što su noć pozorišta, noć muzeja, noć ovoga i onoga, novosađani će imati sjajnu priliku da u petak 17. aprila posete i Noć biologije. Ova manifestacija postala je već tradicionalna na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) u Novom Sadu, a održava se peti put.

.

Kako je za O radio najavila organizatorka Noći biologije Olivera Bijelić Čabrilo, za PMF je ovo mali jubilej koji će posetiocima doneti mnogo novina.

“Očekujte neočekivano! U prvi plan bih istakla radionice na koje su naši posetioci već navikli i sve do jedne će biti interaktivne - sve će moći da se pipne i uzme u ruke, tako da očekujemo njihovo aktivno učešće“, kazala je Olivera.

Manifestacija će biti otvorena pravim hepeningom za najmlađe, odnosno maskembalom, a organizatori institraju da maske budu prilagođene manifestaciji i napravljene od ekoloških materijala.

„Ne dolaze u obzir kupljeni Spajdermeni, Betmeni ili princeze, već je poenta da najmlađi uz pomoć učitelja ili roditelja naprave svoju masku, koja je povezana sa biologijom, tačnije, da to bude neki cvetić, ptičica, životinjica ili slično“, kazala je Olja i dodala da će najbolji dobiti poklone.

Pripremljen je i kviz pod nazivom “Želite li da postanete ekolog“, namenjen srednjoškolcima, a na njega se mogu prijaviti ekipe od tri člana.

“Pitanja su iz gradiva koja oni uče u redovnoj nastavi u školi, a do sada je svoje ekipe prijavilo više od 12 škola. U finalu će se boriti tri ekipe, prvoplasirani će osvojiti put na Koaponik sa studentima biologije na terensku nastavu, a za ostale su tu majice sa logoom manifestacije i knjige koje je izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine“, najavila je Olivera.

U planu je i takmičarska debata, na koju su pozvani malo stariji učesnici, a stavove za i protiv ukrstiće na temu lova.

“Hoćemo da prođemo kroz ovu temu kako bismo utvrdili da li je lov još iskonski u nama ili smo taj nagon konačno prevazišli“, kazala je Olivera.

Na Noći bilogije će moći da se zabave i najmlađi, ali i oni stariji, a još informacija možete čuti ispod teksta, u razgovori Alme i Sofije u studiju O radija.

M.L.


Možda te još zanima:

.

I gde ćeš za Novu?

Koje pitanje sledi posle onih: Jesi li gladna? Koliko ti je ostalo do kraja faksa? Ideš na Exit? Logično, najčuvenije…

.

Praznik sa najviše hejtera

Svake godine pred ovaj datum se digne ozbiljna prašina. Da li slavimo Noć veštica ili Svetog Luku? Ova diskusija nije…

.

U Noći istraživača glasanje za ime nove planete

Deseta, jubilarna, "Noć istraživača" u Srbiji, biće održana u petak 27. septembra, od 15.00 do 1.00 sat nakon ponoći. U…

.

Pariska noć na Štrandu

Zvuci prestonice Francuske kao u filmu "Ponoć u Parizu" Vudija Alena, čekaju vas na Štrandu u petak, 16. avgusta u…

.

Zagađenje može biti i svetlosno!

Iako je napredak u tehnici veštačkog osvetljenja doneo velike koristi društvu, preterana i pogrešna upotreba svetla je i uzročnik ekoloških…

.

Foto konkurs kao omaž Brasaju

Povodom obeležavanja Meseca frankofonije 2019, Francuski institut u Novom Sadu poziva sve amaterske i profesionalne fotografe da potraže inspiraciju u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo