...
TRENUTNO15:00 - 16:00Radio Gruvanje

Društvo / Obrazovanje

Najbolje edukativne aplikacije 2016.

29.12.2016.

Kraj godine je tu, pa je zanimljivo sumirati dešavanja, utiske i pojave. Napravili smo za vas izbor najboljih iOS aplikacija za učenje kroz igru i razvijanje kreativnosti!

.

Duolingo

Mnogi već znaju za ovu aplikaciju uz koju na veoma zabavan način možete da naučite strani jezik. Tu su španski, francuski, nemački, portugalski, italijanski, holandski, danski, švedski, ruski, poljski, engleski i mnogi drugi! Čak možete da naučite i esperanto! Najbolje od svega je što je aplikacija besplatna!

Codea

Uz aplikaciju Codea možete da pravite igrice i simulacije, ili prosto bilo kakve vizuelne ideje koje imate. Codea je dizajnirana tako da možete da pipnete svoj kod. Želite da promenite broj? Samo ga kliknite i povucite!

Bitsboard

Sa aplikacijom bitsboard lako možete da napravite svoj set za učenje ili da skinete tuđe koje su napravili profesori i drugi učenici. Tu su i igre i kartice za učenje čitanja, spelovanja i mnogo čega drugog!

Knowji

Knowji je mesto gde zabavni crtani likove unose život u reči! To jedna od najboljih aplikacija za razvijanje vokabulara. Ima kartice sa ponavlanjem, tako da ćete reči lako zapamtiti.

Simple Machines

Istražite zabavnu stranu fizike! Eksperimentišite sa šest jednostavnih mašina, otkrijte kako one rade i istražite nevidljive sile koje utiču na njih. Možete da uništite zamak, pravite muziku, pošaljete satelite u orbitu i još mnogo toga.

Loopimal

Napravite loop-ove, sekvence, muziku! Loopimal je u stvari oprema za animacije i zvukove. Mogućnosti za kreacije i kompozicije su beskrajne. Sa intuitivnim zabavnim pokretima možete da napravite sekvence i za različite životinje. Sadržaj je na melodijskoj i ritmičkoj osnovi, kao i na osnovi pokreta.

MoMA Art Lab

Budite kreativni i koristite MoMA Art Lab aplikaciju kako biste napravili zvučne kompozicije, pesme u određenim oblicima, grupne crteže i drugo, a to sve možete da sačuvate i posle podelite na mrežama. Istražite kako umetnici koriste linije, oblike i boje, kao i gde pronalaze inspiraciju, koji su im procesi rada.

NOVA Elements

Da li ste se ikada zapitali zašto periodni sistem elemenata izgleda tako kako izgleda, šta svakom elementu daje jedinstvenu kombinaciju karakteristika ili kako se elementi kombinuju da nastanu svakodnevni predmeti kao što je šolja kafe? Sa aplikacijom NOVA Elements istražite interaktivan periodni sistem elemenata, igrajte igru ili pogledajte program "Hunting the Elements".

Color Uncovered

Kako Mone sliči pčelama? Koje boje je šapat? Zašto je toliko teško pronaći automobil na parkingu koji je osvetljen žutim svetlom? Istražite iznenađujuću stranu boja sa aplikacijom Color Uncovered, interaktivnom knjigom koja sadrži fascinantne iluzije, članke i video snimke.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Sex education: Baklja za teranje mraka zatucanosti

Žanr: komedija Režija: Lori Nan Stars: Asa Baterfild, Džilian Anderson, Nkuti Gatva, Ema Mekej

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. februara

Sledeća nedelja je pretežno u rege tonu!

.

Nedeljni vodič od 27. januara do 2. februara

Kraj januara donosi veliki izbor događaja!

.

Digitalizacija - DA, hologramski nastavnici - još uvek NE

Kao ni druge oblasti, koje se vremenom menjanju, usavršavaju i napreduju, tako ni obrazovanje ne sme da stagnira. Metode, tehnike…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo