...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Najbolje edukativne aplikacije 2016.

29.12.2016.

Kraj godine je tu, pa je zanimljivo sumirati dešavanja, utiske i pojave. Napravili smo za vas izbor najboljih iOS aplikacija za učenje kroz igru i razvijanje kreativnosti!

.

Duolingo

Mnogi već znaju za ovu aplikaciju uz koju na veoma zabavan način možete da naučite strani jezik. Tu su španski, francuski, nemački, portugalski, italijanski, holandski, danski, švedski, ruski, poljski, engleski i mnogi drugi! Čak možete da naučite i esperanto! Najbolje od svega je što je aplikacija besplatna!

Codea

Uz aplikaciju Codea možete da pravite igrice i simulacije, ili prosto bilo kakve vizuelne ideje koje imate. Codea je dizajnirana tako da možete da pipnete svoj kod. Želite da promenite broj? Samo ga kliknite i povucite!

Bitsboard

Sa aplikacijom bitsboard lako možete da napravite svoj set za učenje ili da skinete tuđe koje su napravili profesori i drugi učenici. Tu su i igre i kartice za učenje čitanja, spelovanja i mnogo čega drugog!

Knowji

Knowji je mesto gde zabavni crtani likove unose život u reči! To jedna od najboljih aplikacija za razvijanje vokabulara. Ima kartice sa ponavlanjem, tako da ćete reči lako zapamtiti.

Simple Machines

Istražite zabavnu stranu fizike! Eksperimentišite sa šest jednostavnih mašina, otkrijte kako one rade i istražite nevidljive sile koje utiču na njih. Možete da uništite zamak, pravite muziku, pošaljete satelite u orbitu i još mnogo toga.

Loopimal

Napravite loop-ove, sekvence, muziku! Loopimal je u stvari oprema za animacije i zvukove. Mogućnosti za kreacije i kompozicije su beskrajne. Sa intuitivnim zabavnim pokretima možete da napravite sekvence i za različite životinje. Sadržaj je na melodijskoj i ritmičkoj osnovi, kao i na osnovi pokreta.

MoMA Art Lab

Budite kreativni i koristite MoMA Art Lab aplikaciju kako biste napravili zvučne kompozicije, pesme u određenim oblicima, grupne crteže i drugo, a to sve možete da sačuvate i posle podelite na mrežama. Istražite kako umetnici koriste linije, oblike i boje, kao i gde pronalaze inspiraciju, koji su im procesi rada.

NOVA Elements

Da li ste se ikada zapitali zašto periodni sistem elemenata izgleda tako kako izgleda, šta svakom elementu daje jedinstvenu kombinaciju karakteristika ili kako se elementi kombinuju da nastanu svakodnevni predmeti kao što je šolja kafe? Sa aplikacijom NOVA Elements istražite interaktivan periodni sistem elemenata, igrajte igru ili pogledajte program "Hunting the Elements".

Color Uncovered

Kako Mone sliči pčelama? Koje boje je šapat? Zašto je toliko teško pronaći automobil na parkingu koji je osvetljen žutim svetlom? Istražite iznenađujuću stranu boja sa aplikacijom Color Uncovered, interaktivnom knjigom koja sadrži fascinantne iluzije, članke i video snimke.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Akcelerator za digitalno obrazovanje

Evropska platforma za digitalno obrazovanje (European Digital Education Hub) i ove godine sprovodi program Akcelerator za digitalno obrazovanje (Digital Education Accelerator). Program ima…

.

Projekti mobilnosti u opštem obrazovanju

Kao podršku predstavnicima i zaposlenima obrazovnih ustanova opšteg obrazovanja, zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima mobilnosti, Fondacija Tempus organizuje vebinar…

.

Mladi danas više senzibilisani za prepoznavanje seksualnog uznemiravanja

Istraživanja, kao i iskustvo organizacija koje rade sa mladima, pokazuju da su mladi danas više senzibilisani da prepoznaju različite oblike…

.

Mladi vide obrazovanje kao najveći problem u Srbiji

Više od 60 odsto mladih smatra da je obrazovni sistem najveći problem u našoj zemlji, pokazuju podaci poslednjeg Alternativnog izveštaja o…

.

Digitalno obrazovanje nov smer na Pedagoškom fakultetu u Somboru

Somborski pedagoški fakultet, kao deo Univerziteta u Novom Sadu, osnovao je novi odsek “Digitalno obrazovanje”. U prvom upisnom roku ove…

.

Otvoren Naučni klub u Novom Sadu: Novi impuls popularizaciji nauke

Novosadski Naučni klub je deo mreže koju Centar za promociju nauke razvija širom Srbije. Glavni cilj kluba, je da kroz…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo