.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Najbolje edukativne aplikacije 2016.

29.12.2016.

Kraj godine je tu, pa je zanimljivo sumirati dešavanja, utiske i pojave. Napravili smo za vas izbor najboljih iOS aplikacija za učenje kroz igru i razvijanje kreativnosti!

.

Duolingo

Mnogi već znaju za ovu aplikaciju uz koju na veoma zabavan način možete da naučite strani jezik. Tu su španski, francuski, nemački, portugalski, italijanski, holandski, danski, švedski, ruski, poljski, engleski i mnogi drugi! Čak možete da naučite i esperanto! Najbolje od svega je što je aplikacija besplatna!

Codea

Uz aplikaciju Codea možete da pravite igrice i simulacije, ili prosto bilo kakve vizuelne ideje koje imate. Codea je dizajnirana tako da možete da pipnete svoj kod. Želite da promenite broj? Samo ga kliknite i povucite!

Bitsboard

Sa aplikacijom bitsboard lako možete da napravite svoj set za učenje ili da skinete tuđe koje su napravili profesori i drugi učenici. Tu su i igre i kartice za učenje čitanja, spelovanja i mnogo čega drugog!

Knowji

Knowji je mesto gde zabavni crtani likove unose život u reči! To jedna od najboljih aplikacija za razvijanje vokabulara. Ima kartice sa ponavlanjem, tako da ćete reči lako zapamtiti.

Simple Machines

Istražite zabavnu stranu fizike! Eksperimentišite sa šest jednostavnih mašina, otkrijte kako one rade i istražite nevidljive sile koje utiču na njih. Možete da uništite zamak, pravite muziku, pošaljete satelite u orbitu i još mnogo toga.

Loopimal

Napravite loop-ove, sekvence, muziku! Loopimal je u stvari oprema za animacije i zvukove. Mogućnosti za kreacije i kompozicije su beskrajne. Sa intuitivnim zabavnim pokretima možete da napravite sekvence i za različite životinje. Sadržaj je na melodijskoj i ritmičkoj osnovi, kao i na osnovi pokreta.

MoMA Art Lab

Budite kreativni i koristite MoMA Art Lab aplikaciju kako biste napravili zvučne kompozicije, pesme u određenim oblicima, grupne crteže i drugo, a to sve možete da sačuvate i posle podelite na mrežama. Istražite kako umetnici koriste linije, oblike i boje, kao i gde pronalaze inspiraciju, koji su im procesi rada.

NOVA Elements

Da li ste se ikada zapitali zašto periodni sistem elemenata izgleda tako kako izgleda, šta svakom elementu daje jedinstvenu kombinaciju karakteristika ili kako se elementi kombinuju da nastanu svakodnevni predmeti kao što je šolja kafe? Sa aplikacijom NOVA Elements istražite interaktivan periodni sistem elemenata, igrajte igru ili pogledajte program "Hunting the Elements".

Color Uncovered

Kako Mone sliči pčelama? Koje boje je šapat? Zašto je toliko teško pronaći automobil na parkingu koji je osvetljen žutim svetlom? Istražite iznenađujuću stranu boja sa aplikacijom Color Uncovered, interaktivnom knjigom koja sadrži fascinantne iluzije, članke i video snimke.

J. Ž.

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?