...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Možeš li da ufotkaš diskriminaciju u pokretu?

27.04.2018.

Radionice pod nazivom "OBJEKTIVni/a JA" namenjene srednjoškolcima koji žele da nauče nešto više o angažovanoj fotografiji održavaju se subotom od 15 časova na adresi Narodnog Fronta 35 i sredom od 20 časova u Šafarikovoj 7.

.

Srednjoškolci iz Novog Sada mogu da se prijave za besplatne radionice namenjene onima koji vole da fotografišu, a inspiraciju nalaze u svojoj okolini i pri tome žele da budu aktivni u lokalnoj zajednici i doprinesu joj pozitivnim promenama. Teme kojima su radionice posvećene su tolerancija, diskriminacija, društvena nepravda, razumevanje identiteta i kritički osvrt na sopstveni položaj u društvu. 

Radionice pripremaju studenti koji su uvideli potrebu za promenama u njihovim lokalnim zajednicama, a u okviru univerzitetskog kursa "Liderstvo i omladinski rad u zajednici" koji sprovodi Centar za omladinski rad, pod okriljem Jonkoping Univerziteta iz Švedske, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i IOGT-NTO pokreta iz Švedske.

Informacije o načinu prijave i pojedinosti o sadržaju radionice možete pogledati na fejsbuk stranici OBJEKTIVni/a JA.

J. G.

Možda te još zanima:

.

Google objektiv za odeću

Koliko puta vam se desilo da odete do grada, u prolazu vidite neku košulju, majicu ili duksericu, a nemate vremena…

.

Otvorena izložba “Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika”

Svečano otvaranje izložbe "Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika" u Galeriji Matice srpske privuklo je sve generacije Novosađana.

.

Umetnost u interakciji s publikom

Izložba "Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika" biće svečano otvorena u petak 11. maja u 19 časova u Galeriji Matice srpske. 

.

Fotkajte se pred umetničkim delima u Galeriji Matice Srpske

Galerija Matice srpske u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu organizuje u subotu 31. marta, od 10 do 14…

.

Džinovski kukasti krst pored škole

Svastika veličine dva metra osvanula je u ulici Kraljevića Marka blizu osnovne škole, tik pored Policijske stanice - javljaju iz…

.

Ono što je ubilo ptice, ubija i ljude

Članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašli su pre petnaestak dana više od 800 mrtvih ptica na oranicama…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo