.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Makedonski studenti noće na fakultetu

11.02.2015.

Uz transparente "Studentska kontrola" i "Autonomna zona", studenti se bore protiv mešanja državne vlasti u politiku Univerziteta, načinu školovanja, kao i kontrolisanju stečenog znanja.

.

Foto: novatv.mk

Situacija na Univerzitetu u Skoplju još uvek nije ništa bolja nego prethodnih nedelja. Stoga su studenti u utorak počeli da šire "autonomne zone" i sa Tehničkog fakulteta prešli na Filozofsko-filološki gde imaju nameru da se duže zadrže.

Uz transparente "Studentska kontrola", "Autonomna zona" i sl. studenti se bore protiv mešanja državne vlasti u politiku Univerziteta, načinu školovanja, kao i kontrolisanju stečenog znanja.

"Jutros sam došao da podržim okupaciju koju organizuje Studentski plenum. Znao sam da planiraju da provedu noć na fakultetu što ja tada nisam planirao, ali ova atmosfera me je povela i rešio sam da se pridružimi i ostanem sa njima koliko god mogu", kaže za Oradio Nikola Šteriov, student Filološkog fakulteta.

Nezadovoljni studenti su se složili da Univerzitet treba da predstavlja bastion kritičke misli koja vodi do napretka. Tako su i odlučili da od večeras udruženim snagama mirno protestuju i prenoće na fakultetu. Hranu su sami obezbedili.

Lea Radlovački

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?