...
TRENUTNO10:00 - 11:00Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Likovni konkurs "Portret Danila Kiša"

08.03.2015.

   Povodom 80 godina od rođenja velikog svetskog pisca čije ime nosi, Fondacija "Danilo Kiš" iz Subotice raspisala je likovni konkurs "Portret Danila Kiša", koji je otvoren do 20. marta.

.

   Portret može da bude u formi crteža, slike, kolaža, grafike, skulpture, reljefa... Portret može biti shvaćen i u širem smislu te ne mora isključivo realistično predstavljati lik pisca.

   Radovi se mogu poslati ili doneti u prostorije Fondacije "Danilo Kiš", Park Ferenca Rajhla 12a, Subotica - Omladinski klub "Skladište", od 7.30 do 15.30 časova svakim radnim danom.

   Pristigle radove ocenjivaće nezavisna komisija koju čine: Nela Tonković - istoričarka umetnosti, Emil Kadarić - akademski slikar i Atila Širbik - pisac, urednik literarno-likovnog časopisa "Symposion".

   Radovi će biti izloženi u Galeriji Skladišta, a svi autori koji žele moći će svoja dela pokloniti Fondaciji, koja će ih na čuvanje poveriti Zavičajnom odseku Gradske biblioteke.

   Danilo Kiš rođen je u Subotici 22. februara 1935. godine. Kako kaže u svom delu "Skladište": "U tom su se gradu (Subotici), dakle, zbile dve krucijalne činjenice moga života što ih je udesio Bog ili Slučaj: tu su se susreli moj otac Eduard Kiš, viši inspektor državnih železnica i pisac Jugoslovenskog reda vožnje železničkog, autobuskog, brodskog i avionskog saobraćaja, i moja majka Milica Dragićević, crnogorska lepotica, prvi put daleko od svog rodnog Cetinja, u poseti kod svoje sestre. Susret redak, možda jedinstven u ono vreme."

   Od 2012. Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo sa ponosom nosi ime Danilo Kiš.

(RTV)

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Kakve priče znate o Petrovaradinu?

Da li znate neku zanimljivu priču ili legendu o Petrovaradinu? Ukoliko znate, podelite je na novoj platformi "Priče iza gradova",…

.

Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva

Otvoren je novi javni Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo