...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za volontere udruženja Prevent

15.08.2018.

Udruženje Prevet raspisalo je konkurs za nove volontere u Novom Sadu i u Beogradu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 19. avgusta.

.

Kako se navodi u saopštenju, volonteri će biti uključeni u rad cele organizacije, prvenstveno kao terenski radnici u dosezanju korisnika droga.

"Osobe koje koriste droge su u sukobu sa zakonom, ali su istovremeno ranjive, stigmatizovane, diskriminisane i odbačene od društva uključujući i institucije sistema, te se zbog straha od diskriminacije, hapšenja i neznanja retko obraćaju institucijama", kaže se u saopštenju Preventa.

Trening volontera obuhvatiće teme među kojima su bolesti zavisnosti, smanjenje štetnosti, prevencija, psihoaktivne supstance, polno prenosive i krvlju prenosive infekcije, dobrovoljno, poverljivo ili
anonimno savetovanje i testiranje na HIV, diskriminacija, neformalno obrazovanje, terenski rad,
omladinski rad, komunikacija i etički kodeks. 

Oni koji žele da se prijave na ovaj konkurs moraju imati između 18 i 30 godina, moraju biti snažno motivisani, odgovorni i posvećeni, da su otvorenih stavova, kao i da imaju pristup internetu i aktivno koriste kompjuter, mejl i socijalne mreže.

Prednost će imati studenti i studentkinje medicine, socijalnog rada, psihologije, pedagogije, specijalne rehabilitacije i srodnih nauka.

Formular za prijave za Beograd možete pronaći ovde, dok se Novosađani mogu prijaviti na sledećem linku.

Možda te još zanima:

.

Život u pozajmljenom vremenu

Skoro četvrt veka Miloš se bori sa bolešću zavisnosti. 

.

U očekivanju nekog boljeg života

Novosadsko udruženje "Prevent" obeležiće 1. decembar, Svetski dan borbe protiv Side, koncertom koji ima humanitarni i edukativni karakter. Jedan od…

.

Igra 'Ne radi se čoveče' postaje aplikacija

Igra "Ne radi se čoveče" je već nekoliko godina neizostavan deo brojnih festivala u Vojvodini. Nastala u organizaciji udruženja Prevent…

.

Konferencija "Sigurna okolina za seksualne radnice"

Udruženje "Prevent" iz Novog Sada organizuje u petak 15.decembra u hotelu "Park" konferenciju "Sigurna okolina za seksualne radnice". Konferencija počinje…

.

AIDS: Još mnogo posla na prevenciji i smanjenju diskriminacije, ali treba više para

Prvi dan poslednjeg meseca u godini obeležava se svuda svetu kao dan borbe protiv SIDE i podrške ljudima koji su,…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo