...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za srednjoškolce - Svetionik znanja

07.06.2022.

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje 60 sredjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije. Osmišljen je tako da srednjoškolci, uz mentorsku pomoć, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu da unaprede njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet tema – kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija, a konkurs je u toku. 

.

Svetionik znanja je društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine se mogu prijaviti učenici treće i četvrte godine srednjih škola iz Bajine Bašte, Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Leskovca, Niša, Novog Sada, Pirota, Subotice, Užica, Čačka i Šapca.

Projekat počinje trodnevnim seminarom na Paliću koji će biti održan od 29. do 31. jula. Smeštaj je obezbeđen, a uz predavanja i radionice, za sve učesnike organizovan je i zabavni program. Tokom seminara timovi srednjoškolaca se upoznaju sa svojim mentorima i zajedno određuju i definišu projekte kojima žele da unaprede svoje lokalne zajednice i pripremaju se za izradu projekta.


Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama ispraćen nedeljnim vebinarima sa relevantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će biti održan od 07. do 09. oktobra. Na završnom događaju mladi imaju priliku da svoju ideju predstave pred stručnim žirijem u kom su predstavnici društveno odgovornih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva. 

Učešće na Svetioniku znanja je besplatno. Zaintresovani učenici treće ili četvrte godine srednje škole koji žive na teritoriji Republike Srbije mogu da se prijave ovde do 25. juna.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo