...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Društvo / Obrazovanje

Kako na studije u Francuskoj

07.11.2016.

Studenti koji su zainteresovani za studiranje u Francuskoj moći će da se obaveste o francuskim univerzitetima, studijskim programima i stipendijama na Putujućem studentskom sajmu koji se održava u sredu, 9. novembra, u zgradi Rektorata. Tu će se na jednom mestu okupiti predstavnici francuskih univerziteta, kao i rukovodioci frankofonih studijskih programa u Srbijii i na Balkanu. 

.

Putujući studentski sajam francuskih visokoškolskih institucija traje od 10 do 18 časova, a u amfiteatru Centralne zgrade rektorata od 11.30 do 13.30 časova biće održane prezentacije o stipendijama programa "Dositej", kao i o evropskom programu Erazmus+. Predstaviće se i Frankofone univerzitetske asocijacije, te Francuski institut u Srbiji, a Jelena Cvejin Poznić iz pr službe rektorata dodaje da su organizovana i predavanja o različitim studijskim programima.

"Radi se o tematskim predavanjima o studijskim programima iz domena tehničkih i primenjenih nauka, ekonomije i menadžmenta, društvenih i humanističkih nauka, francuskog jezika, političkih nauka i prava. U zavisnosti od konkretne oblasti, studenti mogu da prisustvuju predavanjima na Fakultetu tehničkih nauka u 13.30 časova, na Pravnom fakultetu u 14.30 časova, Filozofskom fakultetu u 15.30 časova i na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu u 16 časova", kaže ona.

Studenti će moći da se obaveste i o stipendijama koje su dodatna motivacija pri odlučivanju da li da započnu ili nastave studiranje u Francuskoj. Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji otvaraju konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za master 2 i doktorske studije u komentorstvu za univerzitetsku 2017/2018. godinu, a konkurs će biti otvoren od 9. novembra 2016. do 17. marta 2017. godine.

"Ove stipendije francuske vlade imaju za cilj jačanje veza i saradnje između dve zemlje kao i podsticanje mobilnosti studenata. Stipendije su namenjene kandidatima koji imaju dobar nivo francuskog ili engleskog jezika, kvalitetan akademski profil i otvorene su za sve struke i studijske programe u Francuskoj", dodaje Poznić.

Putujući studentski sajam održava se prvi put u Novom Sadu, a sedmu godinu za redom u Srbiji. Sajam je krenuo iz Varne autobusom, a nakon Velikog Trnova, Sarajeva i Tirane, završava se u Novom Sadu.

J. Z. 

Možda te još zanima:

.

Šta nakon srednje škole?

Tempus fondacija organizuje vebinar za srednjoškolce pod nazivom "Šta nakon srednje škole - koraci u izboru studijskog programa".

.

Studiranje u Americi

U ponedeljak 25. marta i utorak 26. marta, od 17 časova, gosti Američkog kutka Novi Sad biće savetnici iz Međunarodnog…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

.

Studiraj u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj

Ukoliko želiš da studiraš na engleskom jeziku u najrazvijenijim evropskim zemljama i da tako osiguraš svoju budućnost, poseti sajam pod…

.

Jedan profil za sve sajtove Infostud grupacije

Infostud grupacija uvela je jedinstveni Infostud profil koji će ti omogućiti pristup poslodavcima na svim njihovim sajtovima.

.

Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji u petak, 26. januara od…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo