.
Trenutno
Pesma dana
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Kafa sa direktorom departmana FTN

20.12.2014.

"...Nas ne unapređuju dobre stvari nego kritike, i mi na kritikama radimo. Koliko smo srećni da ih čujemo - nismo srećni, koliko smo svesni da postoje - jako smo svesni.  Znamo mi uglavnom šta se dešava, ali drugačije je kad studenti sami izlažu isvoju percepciju".

.

Kako je sedeti sa direktorom departmana na kafi najbolje znaju studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) sa departmana za Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Direktor departmana Bojan Lalić, kaže da se raduje kafi sa studentima i da sa užitkom posluša kritike, jer smatra da je to jedan od načina da se poboljša kvalitet nastave.

"Prošle nedelje je bilo oko 20 studenata. Ne bismo mi zakazali tu temu da ne očekujemo kritike. Nas ne unapređuju dobre stvari nego kritike i mi na kritikama radimo. Koliko smo srećni da ih čujemo - nismo srećni, koliko smo svesni da postoje - jako smo svesni. Znamo mi uglavnom šta se dešava, ali drugačije je kad studenti sami izlažu svoju percepciju", rekao je Lalić i dodao da se stalno radi na tome da studenti imaju slobodu, ali i da znaju da su na istom zadatku zajedno sa profesorima i osobljem fakulteta.

dekan jpg

"Ne možete da verujete koliko problema može da se reši tako što obavite jedan, dva razgovora i skrenete pažnju na njih. Ne mora sve da ide do državnog vrha da bi se promenilo", zaključio je Lalić.

Sredom u 14 časova studenti zauzmu nekoliko stolova u klubu Mašinac, i dok ispijaju kafu imaju priliku da otvoreno pričaju sa direktorom departmana i upute mu pitanja, kao i pohvale i kritike. Koliko često posećuju ove sastanke i koliku slobodu imaju, ispričali su nam studenti FTN-a.

"Ovo mi je prvi put, problem je bio što imamo predavanja i vežbe u tom terminu. Imamo veliku slobodu, jer su profesori i asistenti raspoloženi da prime sugestije, predloge i otvoreni su za saradnju. Ranija iskustva su pokazala da su uvek usvajali naše kritike i preloge, tako da pretpostavljam da će i u budućnosti biti tako."

Studentkinja FTN-a kaže da iako joj je ovo prvi put, smatra da je ova kafa "nešto što se ne propušta".

anketa jpg

"Ovo mi je prvi put, u ovom periodu imam neka predavanja ili vežbe, i ako se budem iskombinovala dolaziću češće. Mogu da kažem u svoje ime i u ime drugih studenata da je sve to izuzetno i da imamo ogromnu slobodu. Kritike i sugestije su uvek prihvaćene profesionalno i vrlo pozitivno."

 

Lea & Sofija

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?