...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Društvo / Obrazovanje

Egzotični konkursi za studente

15.01.2016.

Strani univerziteti otvaraju konkurse za studiranje, a mnogi daju i stipendije! Izdvojili smo za vas neke egzotične – u Kini i Indoneziji. 

.

Otvoren je konkurs za master i doktorske studije na Šangajskom univerzitetu! Šangajski Jiao Tong univerzitet je jedan od najboljih u Kini, a za narednu školsku godinu neće imati limit u broju stipendija za inostrane studente.

Taj univerzitet ima 250 master programa u devet oblasti, a to su ekonomija, pravo, književnost, nauka, inženjerstvo, poljoprivreda, medicina, menadžment i umetnost. Univerzitet je među četiri najboljih u Kini, a poneke oblasti su među top deset u svetu.

Univerzitet želi da se internacionalizuje, jer je cilj da bude najbolji univerzitet na svetu. Trenutno im je to najveći prioritet, pa će svako ko bude primljen dobiti stipendiju! Oko 60 odsto programa na Šangajskom Jiao Tong univerzitetu su na engleskom jeziku, a prijave traju do 31. marta ukoliko želite da dobijete stipendiju.

U Indoneziji je otvoren program stipendija Darmasiswa, gde se učesnicima nudi mogućnost studiranja na jednom od 54 univerziteta! To je jednogodišnji program stipendiranja za one koji žele da studiraju indonežanski Bahasa jezik, umetnost, muziku, primenjenu umetnost ili neki određeni predmet.

Osnovni cilj Darmasiswa programa jeste da poveća interesovanje za indonežanski jezik i kulturu među studentima drugih zemalja. Takođe, program postoji da bi se povećalo međusobno razumevanje i stvorile jače kulturne veze među građanima sveta. Prijave traju do 22. februara, a od 30. maja stižu informacije o primljenim studentima.

Više informacija o ovom programu možete da dobijete na 011/363 56 66, ili enidiponegoro@yahoo.com.


J.Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Nova godina u bikiniju, ima li šta bolje?

Nova godina se na ovaj ili onaj način obeležava već četiri hiljade godina. Upravo toliko ljudi imaju potrebu da na…

.

Kina gradi podvodne centre podataka

Kina gradi ogromne data centre pod vodom, pomoću kojih planira da uštedi 122 miliona kilovat časova elektriciteta i gotovo deset…

.

Stižu napredni humanoidni roboti iz Kine

Brojne tehnološke kompanije, uključujući i Teslu, razvijaju napredne humanoidne robote i ulažu milijarde u robotsku tehnologiju. Slične planove o razvoju…

.

Kina i Amerika su našle novo bojno polje

U novom frontu u američko-kinesko tehnološkom ratu, administracija Bajdena suočava se sa pritiskom nekih zakonodavaca da ograniče američke kompanije da…

.

Ji Jang: Strip autorka koja je spojila Kinu i Evropu

Mlada strip autorka iz Kine Ji Jang bila je gošća "Hercegnovskog strip festivala" ovog leta. Iako ima samo 29 godina, iza sebe…

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo