.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Diskusija "Zašto autor (ni)je mrtav" u domu b-612

21.03.2019.

Diskusija pod nazivom "Zašto autor (ni)je mrtav? biće održana u domu b-612, 27. marta sa početkom u 20 časova. 

.

Organizator ovog događaja je Klub studenata komparatistike. Oni će pokušati da odgovore na pitanja poput: Kakvi sve odnosi postoje između pisaca, čitalaca i dela? Da li ijedan od ovih aspekata ima prevlast i zbog čega? Na koji način fenomen javnog sramoćenja i čvrste moralne osude sa kojima su pojedini stvaraoci današnjice suočeni, utiču na poimanje i recepciju njihovog stvaralaštva? Da li je autor zaista ''mrtav'' ili je bitniji neko ikada ranije? 

Poseban akcenat stavljaju na činjenicu da je od objavljivanja čuvenog eseja ''Smrt autora'' Rolana Barta prošlo više decenija, ali granice i mogućnosti književne interpretacije, uticaj autora i teorijske postavke intencionalizma ostaju pod znakom pitanja.

Klub studenata komparatistike je neprofitno udruženje građana osnovano od strane grupe novosadskih studenata komparativne književnosti. Klub je nastao kao otvorena grupa samoorganizovanih novosadskih studenata okupljenih oko ideje da je književnosti i njenom uticaju na kulturu svakodnevnog života potreban vanakademski prostor gde će se, kroz zajedničke susrete sa publikom, istraživati i dalje diskutovati o pitanjima prirode kako literarne, tako i drugih umetnosti.

Svojim delovanjem klub nastoji da stvori polje slobodne javne diskusije kojom se podstiče kritičko mišljenje, pre svega u vidu kulturne i društvene kritike.

.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako…
.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
.
Četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja očekuje nas od 10. do 20. oktobra na različitim lokacijama u Novom Sadu.
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?