...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 16. do 22. aprila

15.04.2018.

Proleće ne odustaje od dobrih izložbi i svirki...

.

Ponedeljak 16. april

Jovana Milosavljević, studentkinja druge godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u Fabrici ima svoju samostalnu izložbu. Izložba nosi naziv "Oculus", što označava prozor kružnog oblika kroz koji posmatrač gleda i doživljava prirodu oko sebe, ili prirodu u sebi, postavljajući pitanje šta se zapravo nalazi iza tog okvira. On posmatrača pušta da zamišlja i stvara ono što ga iza okvira čeka. Početak u 20 časova.

Otvaranje izložbe "Iščašeni grad" Milice Denković biće u Galeriji SULUV od 19 časova. Ona će prikazati seriju radova inspirisanih arhitekturom u književnosti, filmovima i snovima. Izložbu će otvoriti književni teoretičar Stevan Bradić, a trajaće do 27. aprila.

Utorak 17. april

Studenti Akademije umetnosti organizuju humanitarni koncert kako bi svom kolegi Nebojši pomogli da skupi novac za klarinet. Oni su spremili raznovrstan program, a koncert počinje u 19 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Ulaznica će biti dobrovoljni prilog.

Punk rock bend iz San Franciska Nothington stiže u Fabriku. Oni su već jednom bili u Srbiji, međutim novosadska publika će ih ugostiti prvi put. U okviru ovog koncerta promovisaće svoj četvrti album "In The End". Sa njima će nastupiti Western Settings iz San Dijega, dok će lokalna podrška biti akustični duo See It My Way. Karte se mogu nabativi u Gigstixu i CD Shopu Mungos po ceni od 400 dinara, dok će na vratima Fabrike cena biti 600 dinara. Vrata se otvaraju u 21 čas.

Sreda 18. april

SKC Fabrika ove nedelje dočekuje još jedno veliko ime. Po prvi put u Srbiji, velikani death metala Dark Tranquillity nastupiće u Novom Sadu. Za zagrevanje, pre njih će nastupiti italijanski melodic death bend 5Rand, kao i švajcarski modern melodic bend Miracle Flair. Fabrika se otvara u 20 časova, a karte su u prodaji po ceni od 2.500 dinara. Na dan koncerta, karta će biti 3.000.

U Kulturnom centru LAB Fondacija "Novi Sad 2021" organizuje divan pod nazivom "Drugačije upravljanje u kulturi". Razgovaraće se o drugačijim pristupima u upravljanju evropskim kulturnim projektima. Posetioci će, između ostalog, moći da čuju nešto više o modelima udruživanja i novim trendovima u razvoju publike. Diskusija počinje u 20 časova, ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta obavezna registracija.

Pisac Goran Stojičić stiže u Bulevar Books gde će biti promovisana njegova knjiga "Besani" koju je izdao 2016. godine. Ova knjiga već ima tri izdanja i trenutno je u procesu prevođenja na tri jezika. Knjiga u kojoj pored 35 priča, čitaoci dobijaju i mnogo muzičke podloge. Razgovor počinje od 19 časova.

Četvrtak 19. april

Predstava "Prijemni ispit" igra se u Pozorištu Promena. Savršena motivacija za sve buduće studente, jer su glavna tema upravo priprema, anegdote, strahovi i emotivni momenti koje đaci imaju pred polaganje ovog testa. Početak je u 21 čas.

Omladinski centar CK 13 ovog četvrtka organizuje razgovor pod imenom "Bye bye culture, welcome tourism". Ovaj program je posvećen analizi okolnosti u kojima se grad podređuje potrebama turista, stavljajući tako sebe u okvire "destinacije". U okviru ovog programa, organizovani su film i razgovor. Projekcija filma "Bye, bye Barcelona" počinje u 19 časova, dok je razgovor zakazan za 21 čas. 

Petak 20. april

Antonije Pušić, poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus, ovog vikenda stiže u Futog, u Rock club live. Koncert počinje u 22 časa, a karte se mogu rezervisati pozivom na broj telefona kafića, ili organizatora, navedenih u Facebook eventu.

Irski folk rock bend Irish Stew dolazi u Gerila bar. Oni će promovisati svoj novi album "City of Grigs", a kao podrška stiže i novosadski bend Drunkards, koji pored autorskih pesama rade i obrade keltske muzike. Karte su u prodaji u Gerili i koštaju 300 dinara.

U sklopu prolećne mini turneje, Darko Rundek i Ekipa stižu u SKC Fabriku. Osim uobičajenog repertoara, publika će čuti i novi, nedavno objavljeni singl "Barbara". Karte se mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa po ceni od 1.200 dinara, dok će na dan koncerta, ako ih bude, cena biti 1.500. Koncert počinje u 21 čas.

Miks reagge, blues, funky i jazz zvuka, bend Killo Killo banda, nastupiće u pabu Lazino tele. Kao podrška, pre njih će nastupiti i Deep Steady. Početak ska jazz žurke zakazan je za 22 časa, a ulaz je 300 dinara.

Subota 21. april

U "Pozorištu Promena" biće odigrana predstava "Sakati Bili sa Inišmana". Mračna komedija koja se bavi životom dečaka Bilija, koji pokušava da pronađe svoje mesto u osakaćenom društvu. Predstava počinje u 20 sati, a rezervacija karata je na sajtu teatarpromena@gmail.

Novosadska ska jazz četvorka Deep Steady nastupiće ovog vikenda praktično - kod kuće. U pitanju je Owl Club gde su prošli put napravili odličnu atmosferu, tako da je sasvim logičan korak bio da je ponove. Svirka počinje u 22 časa.

Institut français de Serbie, Novi Sad zajedno sa ekipom Baštenska inicijativa, povodom Dana planete Zemlje organizuje prezentaciju instalacija i principa sadnje u urbanoj bašti Francuskog instituta i aktivnosti udruženja Baštenska inicijativa, kao i projekciju francuskog dokumentarnog filma "Povrtnjak mog dede." Film će biti prikazan sa titlovima na srpskom jeziku, celokupan program počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo