...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Ciklus predstavljanja fakulteta u SKC-u

23.02.2022.

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, kao i da naglasi neophodnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama pruža gostoprimstvo fakultetima Beogradskog univerziteta. Tako će ovog i narednog četvrtka (24. februar i 3. mart), biti nastavljen Ciklus predstavljanja fakulteta. 

.

U četvrtak, 24. februara u Velikoj sali SKC-a predstaviće se Biološki fakultet (u 16 časova) Tehnološko metalurški-fakultet (u 17:30) i Poljoprivredni fakultet (u 19h). Narednog četvrtka, 3. Marta posetiocu će na istom mestu moći da se upoznaju sa Geografskim fakultetom (16 časova), Matematičkim fakultetom (u 17:30) i sa Fakultetom dramskih umetnosti (19 časova). 

Budući studenti na ovim predstavljanjima i dobijaju sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih, master ili doktorskih studija, od profesora i sadašnjih ali i bivših studenata, sada uspešnih poslovnih ljudi. “Tako često imamo situaciju da neko ko je bio gost na ovom programu i doneo odluku o svom budućem zanimanju baš ovde kod nas u SKC-u, dođe posle par godina kao uspešan student da predstavi fakultet koji je baš ovde izabrao”, kažu u SKC-u.


Ovaj program je namenjen pre svega maturantima, ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju neki od fakulteta, kao i studentima osnovnih studija koji žele da upišu master ili doktorske studije.

Predstavljanje traje oko sat vremena, počinje prezentacijom a nakon toga učenici i/ili studenti mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu, zatim o studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu kao i kasnijem zaposlenju. Prezentaciju vode profesori, asistenti ili sami studenti. 

Ciklus prati školsku godinu, (od oktobra pa do maja), tako da se svake godine ponavlja predstavljanje svakog od Fakulteta, jer svake godine stižu novi maturanti i novi studenti. 

Ulaz na događaje je besplatan.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Redovno ili kampanjski, učiti se mora

Ispitni rokovi na fakultetima su u punom jeku i borba studenata za uslov ili budžet je velika. Potreba za učenjem…

.

U najavi izgradnja nove menze i studentskog doma u Novom Sadu

Studenstki centar Novi Sad se, poput akademaca, priprema za oktobar i početak novog nastavnog ciklusa. Nova akademska godina donosi i…

.

Pokrenut portal studentskerazmene.rs

Događajem pod nazivom “Spremi se za Studentske razmene” započeo je rad portala posvećenogupravo ovoj vrsti mobilnosti mladih i studenata.

.

Napiši reportažu - konkuriši za nagradu

Fondacija "Biljana Bosnić Ognjenović“ pozvala je studente i profesionalne novinare da konkurišu za nagradu za najbolju tekstualnu ili video reportažu…

.

Robotičari iz Novog Sada osvojili Evropu

Tim „Mi“, koji su činili studenti novsadskog Fakulteta tehničkih nauka, osvojio je ovogodišnje evropsko prvenstvo u robotici „Eurobot 2022“ koje…

.

Tajna privlačnosti IT sektora za studente

Prema najnovijim istraživanjima, većina studenata prilikom upisivanja fakulteta, odlučuje se za IT iz jednog razloga, a to je zarada. Iako…

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo