...
TRENUTNO14:00 - 15:00Dnevna soba

Kultura

Nedeljni vodič od 21. do 27. februara

21.02.2022.

Poslednja nedelja najkraćeg meseca još brže će proći uz događaje koje smo za vas izdvojili.

.

Ponedeljak, 21. februar 

U SNP-u se premijerno igra predstava "Kod večite slavine". Očekuje vas drama o fatalnosti, prokletstvu i nasleđivanju grehova, o bezgraničnosti ljubavi, patnji i pokajanju, uz obilje magijski elemenata. Igraju: Sonja Isailović, Miloš Lazić, Stefan Starčević, Bojana Milanović, Nenad Pećinar, Dimitrije Aranđelović, Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Stefan Vukić, Alisa Lacko i Mia Simonović. Karta je 1000 dinara, a početak u 20.30.

Projekcija filma "KPJ i Vukovar – od nastanka do nestanka" očekuje vas u CK13. Ovaj dokumentarni film prikazuje nastanak Komunističke partije Jugoslavije u Vukovaru 1920. godine i prati odnos KPJ i Vukovara kroz 70 godina, sve do nestanka KPJ 1990. godine. U filmu govore svedoci događaja, akteri KPJ i stradalnici, kao i članovi porodica stradalih u Drugom svetskom ratu i posle rata. Takođe govore stručnjaci i poznavaoci stanja, posebno u tvornici Borovo. Cilj je, kako kažu organizatori, objektivno navesti činjenice na temelju kojih će svaki gledalac stvoriti vlastiti utisak o Vukovaru u tom vremenu. Nakon projekcije očekuje vas i razgovor u kojem učestvuju: prof. dr Lino Veljak (Zagreb), Aleksandar Kraus (Savez antifašista Srbije) i Milan Paun, reditelj filma. Početak je u 18 časova.

Utorak, 22. februar 

Književno veče posvećeno Danilu Kišu biće održano u Zenit booksu. Povodom obeležavanja osamdesetsedmogodišnjice piščevog rođenja i pedesetogodišnjice objavljivanja njegovog najpoznatijeg romana "Peščanik" o velikom Danilu Kišu govoriće prof. dr Mihajlo Pantić, dr Zoran Đerić i mr Gojko Božović. Početak je u 18 časova.

Sreda, 23. februar 

Na ovonedeljnom klabingu u CK13 čita se "Smrtni ishod atletskih povreda", Milice Vučković. "Snažna, iskrena, poetična, ali nikako i patetična knjiga koja rasvetljava kompleksne sisteme manipulacije i njihovu suptilnost. Milica Vučković svoju junakinju potpuno degradira i ogoljava patrijarhalne obrasce u kojima su žene naučene da ćute i trpe i veruju da ljubav treba i mora da boli." Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 24. februar 

Izložba "Put oko sveta biciklom: grafike Ljubomira Kokotovića" otvara se u American Corneru. Grafike Ljubomira Kokotovića publika u Novom Sadu je imala prilike prvi put da vidi na izložbi koju je organizovala galerija "Tribina mladih" 1967. godine, a poslednji put u galeriji Radničkog univerziteta 1982. godine nakon čega je Kokotović prestao da se izražava grafikom, ušao u "likovno zatišje", a počeo svoje ideje da iskazuje kroz pisanje. Nekadašnja "Tribina mladih", danas Kulturni centar Novog Sada, nakon više decenija ponovo upoznaje novosadsku publiku sa grafikama Kokotovića. Otvaranje je u 19 časova, a izložbu možete da pogledate do 20. marta.

ROctet nastupa u muzičkoj školi "Isidor Bajić". Sastavljen od vodećih gudača Radio Philharmonic orkestra, ovaj energični ansambl održao je brojne koncerte i nastupe uživo na radiju i TV-u. Debitantski album "Novoselye - Housewarming" objavljen je 2020. godine za izdavačku kuću Challenge Records International. CD je dobio finu pažnju vodećih holandskih medija. Početak je u 20 časova.

Petak, 25. februar 

Žurka inspirisana estetikom serije "Euphoria" očekuje vas u KC Labu. Proživite svoj Winter Formal uz muziku iz soundtracka serije, zajedno sa selekcijom pop, r&b i hip hop hitova, ali i disco klasika 70-ih i 80-ih. Karte su u pretprodaji 150 dinara, dok će na dan žurke biti 250. Početak je u 20 časova. 

Stray Dogg svira u Bulevar booksu. Bend je osnovan 2011, a za prethodnih 11 godina izdali su četiri albuma, ostvarili saradnju sa priznatim svetskim imenima Devendra Banhartom i Lisom Hanigan, proputovali Evropu na preko deset turneja i prikupili široku publiku, što ih čini jednim od naših najslušanijih bendova na svetskom nivou. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Neman P, Munja i Geppetto nastupaju u Tunnelu. Mahoosive projekat je prisutan na muzičkoj sceni nepunih šest godina i bavi se organizacijom Open Air događaja, od kojih su najpoznatije žurke na KohChangu. Iza projekta stoje tri momka koja sada dolaze u Tunnel. Upad je 500 dinara, a početak u 23 časa.

Subota, 26. februar 

30 Zona nastupaju u Gerili. 30 Zona su Shin i Galaš, dvojac iz Zagreba. Muziku su krenuli da rade pre dve godine, a već iza sebe imaju objavljene singlove za izdavačke kuće Bassivity (“Galaš”, “Shin”) i Hazze (“Nonstop” i “Loše Navike”). Domaću podršku pružiće hostovi ovog događajai, DJ-evi Thicc Boi & Fich, uz DJ Set specialnog gosta Keyri. Karte su u pretprodaji 700 dinara, dok će na dan događaja biti 800. Početak je u 21 čas.

U rusinskom kulturnom centru Matka očekuje vas veče poezije "Poetarium". Ko želi da učestvuje potrebno je da se javi u inbox Poetariuma na Facebooku. Treba spremiti dve autorske pesme i jednu pesmu po izboru. Čita se u tri kruga. Početak je u 20 časova.

Humanitarna žurka "Disco night" održaće se u Domu b-612. Aleksandri Gavrilović je potrebna pomoć za troškove života, hormonske terapije i postoperativnog oporavka. Aleksandra je trans žena koja je na hormonskoj terapiji već više od dve godine i pred operacijom prilagođavanja tela rodnom identitetu. Potrebna joj je pomoć i podrška za svakodnevne troškove života, hormonske terapije koja je od velike važnosti za njeno zdravlje i blagostanje, kao i za svakodnevne troškove tokom postoperativnog oporavka za vreme koga neće biti u mogućnosti da radi i tako osigura neophodna sredstva za egzistenciju i terapiju. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Stand up veče vas očekuje u Zbir pivari. Za dobru zabavu biće zaduženi Nebojša Grujić iz Novog Sada i Leon Kondres iz Zagreba. Upad je 400 dinara, a početak u 18 časova.

Žurka "Vice" je u KC Labu. Loobane i Zharulja opet dovode atmosferu 80ih u KC Lab i, uz saradnju sa šankerima, ponovo nude "Vice: On Ice" koktel. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 27. februar 

Dan za odmor i opuštanje uz Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo