...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Besplatne radionice o pripovedanju u virtuelnoj realnosti

04.07.2016.

Besplatne radionice "Međuzavisno pripovedanje" biće organizovane narednog vikenda 9. i 10. jula u Pionirskoj (Pionirska 4/7).

.

Radionice su namenjene mladim profesionalcima i osobama koje rade sa mladima na kreiranju i primeni novih i realnih pristupa u stvaranju priča - pripovedanja.

Moderatori dvodnevne radionice biće gosti iz organizacije The Patching Zone iz Rotterdama. Taj novi koncept pričanja priča nazvan je "Situational storytelling – Međuzavisno pripovedanje", kako bi ga odvojili od vokabulara klasične naracije u literaturi ili filmu, a usmeren je na 360° narativni pristup u kontekstu virtuelne realnosti, navodi se u saopštenju.

Od učesnika se očekuje da ponesu telefon sa kamerom, instalaciju ThetaS aplikacije (moguća i tokom radionice) i laptop sa softverom za video montažu (Vegas, Adobe Premier, Edius ili neki drugi besplatni softver).

Radionice su besplatne, a broj učesnika ograničen je na 15. Prijave (kratku biografiju i motivaciono pismo za učestvovanje u radionici) potrebno je poslati na info@kulturanova.org najkasnije do srede, 6. jula.

Radionice organizuje Asocijacija Kulturanova, koja se trudi da inovativnim pristupom pomera granice stvaralaštva u radu sa mladima i mladim profesionalcima, stvarajući mogućnosti za eksperimentisanje u različitim poljima umetnosti i sa različitim inovativnim tehnologijama putem su-kreativnosti. Učesnici na ovoj radionici biće pozvani da zajedno sa organizatorima osmišljavaju buduće aktivnosti, u saradnji sa partnerima iz Holandije.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Počeo treći Kaleidoskop kulture

Otvoren je treći Kaleidoskop kulture koji će trajati do 9. oktobra, a u okviru kog će moći da se vide…

.

Pomoću debate se usavršava komunikacija

EU info mreža zajedno sa organizacijom "Otvorena komunikacija" već nekoliko godina organizuje seriju debata i pohađalo ih je više od 400…

.

Kako se pripremiti za nove rutine?

Studenti se uskoro vraćaju ispitnim rokovima i polaganju ispita. Nakon toga, stiže i nova akademska godina za koju se još…

.

Povratak bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom. 

.

Uz dobar raspored rezultati neće izostati

Ove godine Univerzitet u Novom Sadu nagradio je stručne radove 28 studenata među kojima je i Dušica Vračević. Ona je…

.

Produžen rok za vraćanje studentskih kredita

Jedan od uslova koji morate da ispunite da biste bili oslobođeni od vraćanja punog iznosa studentskog kredita jeste da studije…

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo