...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Društvo / Obrazovanje

Besplatne radionice o pripovedanju u virtuelnoj realnosti

04.07.2016.

Besplatne radionice "Međuzavisno pripovedanje" biće organizovane narednog vikenda 9. i 10. jula u Pionirskoj (Pionirska 4/7).

.

Radionice su namenjene mladim profesionalcima i osobama koje rade sa mladima na kreiranju i primeni novih i realnih pristupa u stvaranju priča - pripovedanja.

Moderatori dvodnevne radionice biće gosti iz organizacije The Patching Zone iz Rotterdama. Taj novi koncept pričanja priča nazvan je "Situational storytelling – Međuzavisno pripovedanje", kako bi ga odvojili od vokabulara klasične naracije u literaturi ili filmu, a usmeren je na 360° narativni pristup u kontekstu virtuelne realnosti, navodi se u saopštenju.

Od učesnika se očekuje da ponesu telefon sa kamerom, instalaciju ThetaS aplikacije (moguća i tokom radionice) i laptop sa softverom za video montažu (Vegas, Adobe Premier, Edius ili neki drugi besplatni softver).

Radionice su besplatne, a broj učesnika ograničen je na 15. Prijave (kratku biografiju i motivaciono pismo za učestvovanje u radionici) potrebno je poslati na info@kulturanova.org najkasnije do srede, 6. jula.

Radionice organizuje Asocijacija Kulturanova, koja se trudi da inovativnim pristupom pomera granice stvaralaštva u radu sa mladima i mladim profesionalcima, stvarajući mogućnosti za eksperimentisanje u različitim poljima umetnosti i sa različitim inovativnim tehnologijama putem su-kreativnosti. Učesnici na ovoj radionici biće pozvani da zajedno sa organizatorima osmišljavaju buduće aktivnosti, u saradnji sa partnerima iz Holandije.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Ono što je ubilo ptice, ubija i ljude

Članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašli su pre petnaestak dana više od 800 mrtvih ptica na oranicama…

.

Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet u Novom Sadu u subotu, 16. marta organizuje prolećni Dan otvorenih vrata. Učenici srednjih škola mogu da se…

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo