...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Besplatna obuka za eko edukatore

21.12.2015.

Volite šetnje u prirodi i znate nešto o istoriji Novog Sada? Pa čak i da ne znate ništa, predlažemo da se prijavite za besplatnu obuku za eko edukatore koja će biti održana u subotu i nedelju 26. i 27. decembra, a organizuje je Pokret gorana Novog Sada. Obuka podrazumeva upoznavanje sa parkovima i drugim zelenim površinama u gradu i metodama za animaciju mladih na izletima.

.

Tokom ta dva dana polaznici će naučiti više o novosadskim parkovima, njihovim prirodnim vrednostima, vegetaciji, kao i kulturnim i istorijskim znamenitostima koje tu postoje.

"Važno je i da će polaznici ovladati veštinama omladinskog rada i naučiće kako da zelene površine na atraktivan način predstave mladima. U tome će im pomoći omladinski radnici i stručnjaci iz pejzažne arhitekture, koji će zajedno kreirati ture za upoznavanje parkova", kaže koordinatorka projekta "Zelena strana grada" Dušica Milenković.

Cilj obuke je skrenuti pažnju na značaj zelenih površina u Novom Sadu, zelenila na urbanu ekologiju grada, ali i da se unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade. Takođe, nakon obuke biće napravljen i priručnik za eko edukatore.

Besplatna obuka će biti održana u Infopolis omladinskom centru, a podržala ju je Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada. Prijave traju do 24. decembra u 16 sati, a link možete da nađete ovde.

 

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

.

I Najlon ima uticaja na ekologiju

Svaki veći grad ima svoj buvljak, pijacu na kojoj možeš da pronađeš razne stvari. Od odeće i obuće, preko posuđa,…

.

Kako je globalno zagrevanje napalo moje prvo izletište

Ovo je priča o Obedskoj bari. Na 40 kilometara od Beograda, u starom toku reke Save tu žive brojne ptičje…

.

Stipendije za istraživački boravak u Nemačkoj

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) objavila je informaciju o stalno otvorenom konkursu za stipendije za…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo