...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Društvo

Nova tura subvencija za bicikle

05.03.2022.

Novosađani će uskoro ponovo moći da kupe bicikl preko subvencija. Društvo za promociju prirode Srbije, kome je Gradska uprava za zaštitu životne sredine poverila realizaciju ovogodišnjih subvencija, otvoriće u ponedeljak 14. marta konkurs za novčanu podršku građanima pri kupovini novog dvotočkaša. Ova akcija pokrenuta je sa ciljem da promoviše biciklizam i upotrebu bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na ulicama Novog Sada.

.

Predsednik Društva za promociju prirode Srbije, Stefan Savanović, kaže da je početak prijava zakazan za 14. mart u 10 sati ujutru. Prijava je bazirana na principu "brzih prstiju“, odnosno, prvih 1.802 građana koji se prijave na njihovu veb aplikaciju ostvariće pravo na subvencije.

"Svako ko, do završetka prijava ne dostavi kopiju lične karte, da li preko maila ili na našu adresu, biće uklonjen sa konačne rang liste. Nakon izlaska liste, građani će imati 15 dana da dostave svu potrebu dokumentaciju i da lično dođu na potpisivanje ugovora“, kaže Savanović.

On podseća da će pravo učešća na konkursu imati svaki punoletni građanin sa teritorije Novog Sada, pod uslovom da on ili neko od članova domaćinstva na istoj adresi, nije dobio bicikl na nekom od prethodnih konkursa.

bicikl1 jpg

Pomoćnica načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Bojana Pađen, kaže da se očekuju promene u načinu prijavljivanja, ali i da zainteresovanost građana premašuje sva očekivanja.

 "Razlika u odnosu na prošlu godinu će biti to što će uz popunjavanje ličnih podataka, građani biti u obavezi da odgovore na određeni broj pitanja, koja su u vezi sa promocijom biciklizma i zaštite životne sredine. Očekujemo da će ove godine veliki broj građana takođe aplicirati za podršku za nabavku bicikla i da neće biti poteškoća prilikom prijave", kaže Pađen. 

Prošlogodišnji konkurs je je prošao uz manje probleme, uglavnom u vezi sa radom sajta za prijavljivanje. Vlasnica bicikla kupljenog preko subvencija, Zorana Nikoletić kaže da je za tu akciju saznala sam sasvim slučajno.

"Sam proces prijave nije bio zahtevan. Bilo je neophodno da se ostave lični podaci: ime, prezime, mesto stanovanja i broj telefona. Ono što je možda bila mana je to što se sve radilo onlajn i dešavalo se da vrlo često sistem padne. Veliko je interesovanje ljudi bilo u tom periodu i onda je bilo neophodno da čekamo i do nekoliko sati, kako bi prijava prošla i da pokušavamo iz više navrata. Ali, u suštini, sve je prošlo kako treba“, kaže Zorana.

potpis jpg

foto: Društvo za promociju prirode Srbije

Građani će na konkurs moći da se prijavljuju sve do srede, 16. marta u 18 časova. Iz Društva za promociju prirode Srbije naglašavaju da građani ne kupuju bicikle pre izbacivanja konačne rang liste, u suprotnom subvencija neće važiti.

Prilog o ovoj temi poslušajte ovde:

Sara Sladoje

fotografije: Oradio

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Business run je trka u kojoj svi pobeđuju

Jedan od najvećih sportskih događaja u novijoj istoriji Novog Sada svakako je bilo Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, održano prošle…

.

"You are an Ironman" ostane za čitav život

Da biste postali "Ironman" potrebno je da isplivate 3,8 kilometara, vozite bickl 180km i istrčite veliki maraton u njegovoj standardnoj…

.

Edukativna biciklistička tura

Povodom Evropske nedelje mobilnosti EU info kutak Novi Sad, u saradnji sa Eko kurirom, organizuje edukativnu turističko-biciklističku vožnju od Novog…

.

Tvrđava kao izazov za najbolje planinske bicikliste

Novi Sad će od 12. do 15. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu. Ovo elitno biciklističko takmičenje biće održano…

.

Mladi bi na selo, ako ima posla

Odlazak mladih sa sela i iz manjih mesta je problem koji traje već nekoliko decenija. Gradovi su sve puniji, a…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo