...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

09.09.2019.

To što u septembru imamo petak 13. , ne znači da su baksuzni ovonedeljni događaji. Ima ih i odlični su.

.

Ponedeljak, 9. septembar

Aktivistički bioskop biće održan u CK13. Ovaj put u pitanju je film "Oduzeti život". Oduzeti život je priča o dečaku Evanu Periju koji se ubio 2005. godine. Ovo delo su snimili njegovi roditelji u pokušaju da ispitaju Evanovu suicidnost, depresiju i bipolarni poremaćaj i način na koji je sve to uticalo na njegov život i život njegove porodice. Film će biti prikazan na Međunarodni dan prevencije samoubistva a predstavnici Centra Srce će prezentovati svoj rad i imati priliku da porazgovaraju sa svim zainteresovanima. Projekcija će biti održana na letnjoj pozornici CK13. Ulaz je besplatan, a početak je u 20:30.

Utorak, 10. septembar

Drugo izdanje VOID-a biće održano u Kulturnom centru Lab. Dotiče se teme koja je značajna za sve a koju često zaobilazimo: zagađenje okoline, gomilanje plastike, gume i drugih materijala što nas polako ali sigurno vodi u jedan kolektivni VOID (prazninu). Njihov cilj je da kroz prostornu instalaciju i muziku skrenu nekome pažnju na rastući problem. Očekuje vas instalacija sprovedena u vidu strukture od plastike, folije, metala i drugih materijala, a koja se kreće kroz KC Lab stvarajući igru svetla i vetra i okupirajući prostor na nesvakidašnji način. Početak je u 19 časova.

Sreda, 11. septembar

Deveti rođendan Otvorene kuhinje biće proslavljen u CK13. Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, priključe se zajedničkoj pripremi veganske hrane, saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto. Ako ste zainteresovani, budite tamo od 20 časova.

Rebuild collective predstavlja vam odličnu svirku. U pitanju su Nemci Tides Denied koji će nastupiti u CK13 sa početkom u 21 čas. Ulaz je 300 dinara.

Posle letnje pauze StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa Kulturnim centrom Lab najavlju prvi open mic ove sezone, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare da dođu i učestvuju u stvaranju novosadske stand up scene. Početak je u 20:30.

Četvrtak, 12. septembar

Još jedan aktivistički bioskop čeka vas u Omladinskom centru CK13. Radi se o filmu "Mir u naše doba." Dvanestog septembra 1938. Hitler zahteva pravo na samoopredeljenje za Sudetske Nemce u Čehoslovačkoj. U ovom dokumentarcu prikazani su događaji koji su doveli do Minhenskog sporazuma u formi komičnih žurnala (Džon Kliz u ulozi Nevila Čemberlejna). Odluka međunarodne zajednice bila je da napravi ustupak Hitleru, misleći da će na taj način obezbediti mir u Evropi. Bliska budućnost ju je u tome demantovala. Ulaz na projekciju je besplatan, a početak je u 20:30.

Još jedan Jazz Jam Session sa Čičinim Čvorcima čeka vas u KC Lab-u. Muče vas bilo kakvi životni obrasci? Dovoljno je da konzumirate pola doze Čičinih Čvoraka. Oni će vam pomoći da raščlanite monotone situacije koje opterećuju, svaku od njih izvrnuće naopako i istresti iz gaća. Tako će sve čega želite da se ratosiljate ustvari dobiti dobar gruv i mantru uz koju će stvari proći lakše nego ikad. Sloboda je da se ide u različitim pravcima. Čvorci tako lete. Čiča nije Čiča. Čiča koji gleda čvorke i uživa. Nema predrasuda. Nema predubeđenja. Freestyle. Freefly. Čitava paleta proizvoda. Ulaz je 150 dinara, a početak u 21.

Švajcarski ska jazz u Novom Sadu. Pravo iz zemlje najkvalitetnijeg mleka u zemlju najbolje rakije, stiže šestočlani bend HORNBOX. Muzički virtuozi sa dugim i zavidnim karijerama stvaraju neodoljiv zvuk ska džeza na tubi, električnoj bas gitari, razigranom saksofonu, tajanstvenom rogu i himničnoj trubi, otmenom klaviru i pomalo spiritualnim orguljama, veselim udaraljkama i optimističnim bubnjevima. Pasaž Zmaj Jovine 5, od 19 časova.

Petak, 13. septembar

KC Lab poziva vas na ШАБЛОН veče čiste estetike i Tehno etike. U goste dovode nezavisnu art platformu "ШАБЛОН" iz Subotice koja postoji već tri godine i koja okuplja eminentne profesionalce u kulturi pomenutog grada. ШАБЛОН platforma je svojim aktivnostima u prethonim godinama privukla zavidan broj publike i prerasla u festival na kom su nastupali savremeni umetnici domaće i strane elektronske scene, takođe je producirala kulturne događaje u Budimpešti i Beču. Početak je u 21.

Četvrti Oktobarh u domu b612 je iza ćoška, a da bi nadmašio sve prethodne potrebna im je vaša pomoć! U tu svrhu, ovaj datum je dan za njihovu benefit žurku a kako kažu, samo da ih ne povuče maler, pa da odu još i u minus. Najavljuju da ima za svakog po nešto, te da ispiti mogu da čekaju, ali oktobarh ne može! Od 20 do 22 časa ulaz je donacija, dok je posle 22 ulaz 200 dinara. Nastupaju Lepša Brena a čeka vas i DJ set diVerzija.

Subota, 14. septembar

Leto je na izmaku i još jedna sezona raznih zanimljivih dešavanja u Gerili se polako primiče. Jedno od prvih dešavanja na meniju je žurka koja je probudila veliko interesovanje kod publike - Neon Disco. Imaćete priliku da slušate disco-pop '70-ih, '80-ih, '90-ih, 2000-ih, klasičan disco i varijacije na temu, samo da se đuska i ne staje. Početak je u 21.

Možda te još zanima:

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

.

Jam session preko aplikacije

Ne prekidajte probe sa bendom u vreme kućne izolacije, jer postoji aplikacija koja omogućava i to!

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo