...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

06.10.2019.

Nismo sigurni da li ste dovoljno spremni za ovonedeljno ludilo!

.

Ponedeljak, 7. oktobar

Očigledno svima treba detoks od vikenda uz filmove i kokice!

Utorak, 8. oktobar

Spisateljica Karin Peška, čiji je roman prvenac "Gegavac" nedavno objavljen i na sprskom jeziku, dolazi u knjižaru Bulevar books. Sa njom će razgovarati dr Nikolina Zobenica, profesorica na odseku za germanistiku u Novom Sadu, a u knjigu će nas uvoditi Miroljub Stojanović. Isečke na srpskom će čitati Danka Bajković, a o samom nastanku prevoda govoriće Relja Dražić, izdavač, i Paul Gruber, saradnik u nauci na odseku za germanistiku na unverzitetu u Flensburgu. Veče će biti održano na srpskom i engleskom jeziku. Početak je u 19 časova.

Promocija knjige "I šampioni umiru, zar ne" Miroslava Ćurčića biće održana u knjižari Zenit. Kada je reč o knjizi, čuveni boks-meč – ples u ringu do pobede ili poraza – centralna je tačka romana, tačka od koje sve kreće ili u kojoj se pak završava. Mada ovo nije priča o boksu, analogija između života i boks-meča, a potom i plesnog maratona, presudna je za njegovo tumačenje. Autor Miroslav Ćurčić rođen je 1966. godine u Beogradu. Objavljivao je kratke priče u književnim časopisima i zbornicima kratkih priča. Početak je u 20 časova.

Sreda, 9. oktobar

Do(m)cumentary Now! biće održan u domu b612. U pitanju je novi mini-ciklus filmova u Domu, gde će ekipa svake srede puštati po jedan dokumentarac, nakon koga će uslediti epizoda mockumentary serije "Documentary now". Documentary now se rodio iz umova urnebesnog trojca - Freda Armisena, Seta Majersa i Bila Hejdera. Blagodeti njhove saradnje smo mogli da ispratimo kroz dugi niz godina na "Saturday Night Live"-u. Prvi u dock-mock par nizu su The Artist is Present, dokumentarac koji prati pripreme Marine Abramović za retrospektivu svog dela u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku i Waiting For The Artist, koji prati povratak Izabele Barte (Kejt Blanšet) u svoju rodnu Budimpeštu, gde organizuje izložbu. Početak je u 19:30.

Događaj "Sredom na film" biće održavan svake srede u Soulpeddleru. Film koji je u planu za ovo veče jeste 24 Hour Party People iz 2002. U pitanju je živopisan, uzbudljiv i veoma zanimljiv prikaz mančesterske muzičke scene tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Biser modernog britanskog filma, fascinantna studija karaktera Tonija Vilsona, haotična žurka koja je sjajna iako eventualno ne poznajete sve goste. Početak je u 20 sati.

Četvrtak, 10. oktobar

Tribina "Životne krize i izazovi današnjice" biće održana u knjižari Bulevar books u sklopu Festivala mentalnog zdravlja. U svetu koji se menja i obiluje novim izazovima, naša znanja o životnim krizama i njihovom prevladavanju neophodno je stalno proširivati i obogaćivati, uz delikatno balansiranje između onih koja imaju čvrsto uporište u nauci i težnje da se učine što prijemčivijim za javnost. To je polazna ideja i okvir za organizovanje tribine o životnim krizama, koja će se sastojati iz nekoliko kratkih izlaganja, praćenih komentarima i diskusijom sa publikom. Početak je u 18 časova.

Događaj Beyond Violet čeka vas u KC Labu, gde će Nemanja, Jelena i Nebojša izložiti svoje radove, Neomodern će se pobrinuti za vruću atmosferu, a očekuje vas i Ortuspop-up store sa nekim novitetima. Početak je u 21.

Atheist Rap proslaviće u Domu kulture 30 godina svog postojanja i odsviraće 30 pesama! Posle dosta vremena, pripremili su samostalni klupski koncert gde će svaku pesmu koju sviraju - izabrati fanovi. Fanovi biraju - Ateisti sviraju počinje u 21 čas, a cene ulaznica su 1000 dinara.

Petak, 11. oktobar

Knuts koffer i Norveška šuma nastupiće u Omladinskom centru CK13. Knuts Koffer (Knutov Kofer), bend koji je osnovao Frédéric Zwicker, švajcarski muzičar i dobitnik književne nagrade, objavio je svoj peti i do sada najluđi album – u potpunosti napisan na hrvatskom jeziku. Norveška šuma je bend iz Novog Sada, osnovan jeseni 2013. godine. Sviraju melodični alternativni rok, sa uplivima drugih stilova (brit pop, hard rock, grunge, funky...). U tekstovima se bave emotivnim stanjem pojedinca sa osvrtom na socijalni momenat društva u kojem živimo. Cena karte je 250 dinara, a početak u 21.

Straight Mickey and the Boyz stižu u Gerilu da promovišu svoj novi album. Oni su dinamična, furiozna trojka odličnih muzičara koji su uticaje iz raznih stilova rocka stisnuli u prepoznatljiv i karaktera pun izraz. Stilove i žanrove, poput hard rocka, punka, hard cora, garažnog rocka, funka pa čak i avant jazza su Straight Mickey And The Boyz strasno i dobro prekuvali te stopili u jedinstvenu smesu, koja ima opojan miris po dobrom duhu Beograda koji bukti od progresivnih muzičkih zamisli i žestoke energije. Početak je u 22:30, a ulaz je 500 dinara.

Novo izdanje Zelene ljubavi biće održano u dobro poznatom ambijentu, na Spensu, a organizatori su se pobrinuli da verni rejveri uživaju u još jednoj vanserijskoj oktobarskoj žurci. Ugostiće između ostalog Mariku Rossu, a tu će biti i Zlatnichi i Goya, Linear Disruption, Rebekah, Lag i Vladimir Aćić. Dvodnevna ulaznica iznosi 1.990, dok pojedinačne koštaju 1.290 dinara.

Subota, 12. oktobar

Green Love na Spensu.

Promocija albuma benda Neprijatelj prelazi zeku biće održana u CK13. Nakon tačno dve godine od objave drugog albuma, novosadski bend Neprijatelj Prelazi Zeku predstavio je svoje treće izdanje pod nazivom "Problem je u ljudima". Kompletan album će odsvirati u celosti i na taj način predstaviti publici svoj rad a u set će biti uvrštene već dobro poznate pesme sa prethodna dva izdanja. Početak je u 21, a ulaz je 300 dinara do 22, a nakon 22 iznosiće 400 dinara.

DJ duo Cice iz agencije stižu u dom b612. Možete očekivati no wave / afro jazz / afro bea t/ turski psy rock / daleki istok, najdalji zapad, što mu opet dođe – istok. Početak je u 21:30, a upad je 100 dinara.

Koncert grupe "Babe" biće održan u Studiju M. Ova legendarna grupa se nakon dugo vremena koncertnim nastupom vraća u Novi Sad. Nakon pauze u radu, bend se vraća sa četiri nove sjajne pesme, od kojih će naslovna pesma "Volim život" sigurno postati i novi veliki hit. Bend koji je prvi solistički koncert održao još davne 1994. godine garantuje odličan provod uz niz već legendarnih hitova kao što su "Ko me tero", "Noć bez sna", "Mirko i Marina", "Da te vidim golu" i mnoge druge. Početak je u 20 časova, a cena karte 1200 dinara.

Nedelja, 13. oktobar

Kabare Nebula u domu b612. U pitanju je sastav koji se bavi muzičko-scenskom improvizacijom koja je refleksija jedinog postojećeg trenutka - sadašnjeg, a proizilazi iz zajedničke sprege stvaraoca i gledaoca/slušaoca. Cilj im je pojedinačno i kolektivno isceljenje kroz uzajamno davanje i uzimanje u metaprostoru, rasvetljavanje senki u bezbednoj ušuškanosti teatarskog narativa. Ulaz je 150 dinara a početak u 21:30.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. septembra

Čak tri zanimljiva festivala se ove nedelje održavaju u Novom Sadu - drugi Festival pomirenja, sedmo izdanje Novosadskog festivala knjige,…

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. oktobra

Sredina oktobra nam donosi hladno vreme, ali i pregršt zanimljivih događaja.

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

Oktobar prepun tribina i predavanja, ali i dobrih svirki!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Sa prolećnim vremenom pre proleća, ide i mnoštvo kul događaja...

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. februara

Iskoristite prolećno vreme u februaru dok još traje, da uživate u šarolikim događajima..

.

Otvoren Naučni klub u Novom Sadu: Novi impuls popularizaciji nauke

Novosadski Naučni klub je deo mreže koju Centar za promociju nauke razvija širom Srbije. Glavni cilj kluba, je da kroz…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo