.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo

Nedeljni vodič od 7. do 13. januara

07.01.2019.

Praznici, hrana, piće, detoks i zanimljivi događaji...

.

Utorak, 8. januar

Dan za detoks od silne hrane.

Sreda, 9. januar

Repriza detoksa i psihička priprema za još jednu Novu godinu. :D

Četvrtak, 10. januar

Promocija knjige "Čuvarkuće" autora Aleksandra Đuričića biće održana u knjižari Bulevar books. Aleksandar je dugogodišnji novinar, urednik i publicista. U knjizi "Čuvarkuće – Udovice pisaca", Đuričić je obradio nepoznate delove biografija, zanimljive, dramatične, dirljive, poetične i javnosti malo poznate detalje iz života poznatih pisaca, i to kroz razgovore s njihovim udovicama. Početak promocije je u 19 časova.

Petak, 11. januar

U knjižari Bulevar books nastupiće Mr.Balloon Duo koji stvara balkan-fusion-jazz autorsku muziku. Ova eksperimentalija se nadograđivala više od deceniju kroz prisno kumovanje i muzičko poverenje. Slušalac će biti izložen egzotičnim zvucima složenije muzičke forme, ali i prijemčivih melodijskih linija koju izvode Nenad Kojić ("Neštofon") i Goran Beronja (gitara). Višeinstrumentalni zvuk koji ovaj dvojac nudi je unajvećem predstavljen "Neštofonom", autohtonim patentom sastava Mr.Balloon koji predstavlja simultano korišćenje više elektro-akustičnih instrumenata. Početak je u 21:30, a ulaz je 300 dinara.

Mkdsl live, sa Peđom Milutinovićem na bubnjevima i Boškom Mijuškovićem za basom stiže u KC Lab. On spaja virtuoznost Peđinog baratanja palicama, Markovim iskustvom manipulisanja zvučnom slikom i Boškovim energičnim rok gruvom, praveći nove plesne avanture. Prirodnost gruva bez kopjuterski generisanog metronoma ubacio je duh rok/pank/jazz estetike, nalik uljudnjavanju robotike. Ulaz je 250 dinara do 23 časa, a nakon 23 biće 300 dinara.

Sprž i 5 minuta slave nastupiće u Domu b-612. Kada je Sprž u pitanju, sve je počelo negde u oktobru 2011. godine, kada su Lazar Jović i Tomislav Đuknić rešili da osnuju punk-rock bend. Dva meseca kasnije Tomislav ulazi u kontakt sa Aleksom Jovanovićem. Tada počinju prve probe. Alen Jovanović (gitarista Goblina) je predložio članovima da grupi daju naziv ''Sprž'', zato što je zvuk benda bio prilično bučan i sirov i zato što je bend pržio. Pet minuta slave je bend iz Novog Sada, sviraju autorske stvari, kao i obrade rock i punk bendova sa ovih prostora. Početak je u 21:30, a ulaz je 200 dinara.

Zoster i Josip A Lisac stižu u Gerila bar. Kako gerilci kažu, jedan od boljih načina da započneš godinu je da dođeš na ovaj koncert. Početak je u 22:30.

Subota, 12. januar

Gazorpazorp i Proto tip nastupiće u Domu b-612. Gazorpazorp je bend nastao krajem 2016. i koji iza sebe ima EP koji je sniman kod Uroša Milkića u DTS. Članovi: Jasmin Rastić, Damjan Nedelkov, Nikola Bajčetić, Miloš Đerković. Proto tip je beogradska noise rock/post punk trojka osnovana 2015. Izdali su EP pod nazivom "Strah od izvesnog" u oktobru 2017 za "Slušaj najglasnije". Svirka počinje u 21:30, a ulaz je 300 dinara.

Nedelja, 13. januar

Publika će 13. januara u okviru projekta Дoček 7527. biti deo događaja u sklopu kojih će velika umetnička imena domaće i svetske scene nastupiti u neočekivanim i zanimljivim prostorima. Jedan od njih je Marko Milićevič koji stiže u Kulturni centar Lab. Početak je u 21 čas, a ulaz 100 dinara.

U okviru istog projekta (Дoček 7527) u Gerila baru nastupiće Sajsi MC. Kao podrška sa njom stiže DJ BKO sa kojim je krajem prošle godine izdala album "Rad, rad i samo bleja". Očekuje vas temperamentan nastup i karakteristično dobra atmosfera u rep maniru. Prodaja ulaznica je direktno u Gerila baru po ceni od 500 dinara, a početak je u 21 čas.

Jedna od najpopularnijih beogradskih grupa, prepoznatljiva po specifičnom muzičkom pravcu, Zemlja gruva koja neguje jedinstven i originalan stil u kom dominira "crni ritam" odnosno mešavina afro, neo/soul, rege, džez, swing i muzika 60-ih godina.,takođe nam stiže. Već posle prvog albuma, ovaj bend kupio je publiku kao i muzičke kritičare a tako će biti i u Novom Sadu u kulturnoj stanici Svilari za Дoček 7527. Karte možete kupiti po ceni od 500 dinara na gigstix prodajnim mestima. Početak je u 19 časova.

.
Omladinski centar u Novom Sadu, u Kineskoj četvrti, već je trebalo da počne sa aktivnostima i programima za mlade, međutim to…
.
Izložba plakata učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput" pod nazivom "Šta mi daje snagu u vreme emocionalnih kriza" biće otvorena…
.
Većina studenata koji nisu iz Novog Sada praznični vikend iskoristila je za putovanje kući. Tih dana se u autobusima koji polaze…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?