.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Društvo

Nedeljni vodič od 6. do 12. maja

05.05.2019.

Valjalo bi se pokrenuti posle silnih praznika, a imamo i gde!

.

Ponedeljak, 6. maj

Radionica "Fotkaj kao pro" biće održana u Omladinskom centru CK13. Na radionici možete učiti osnovne tehnike fotografisanja – počevši od toga kako se ispravno drži fotoaparat, do parametara koji se koriste da bi se došlo do tehnički dobre fotografije – merenje svetla, blenda, brzina okidača, ISO, balans bele boje (white balance). Biće prilike da se pozabavite analognom i digitalnom aparaturom, sličnostima i razlikama. Nakon savladavanja osnovnih tehnika prelazi se na učenje kadra i kompozicije. Početak je u 17 časova.

Utorak, 7. maj

Panel sa temom "Sekularnost na Balkanu" biće održan u CK13. Govoriće Damir Marton iz udruženja Humans Novi Sad, Alan Sorić iz udruženja Protagora Zagreb i Staša Zajović iz udruženja Žene u crnom, Srbija. Moderator je Nikola Ačanski Ača, iz udruženja Humans. Početak je u 18:30 a ulaz je slobodan.

Obrazovanje za 4.0 revoluciju gostuje u Kulturnom centru Lab. Film koji govori o tome šta je uloga obrazovanja u 21. veku svoju premijeru imao je u aprilu i u Novom Pazaru. Iz Connectinga poručuju da je film zapravo alat kojim žele da zapale diskusiju o 4.0 revoluciji širom Srbije, sa ciljem da vrate obrazovanje tamo gde mu je i mesto - na vrh piramide potreba. Početak je u 20 časova.

Sreda, 8. maj

Naučno je dokazano da naše mentalno zdravlje u velikoj meri zavisi od toga kakve odnose ostvarujemo sa drugim ljudima, kao i kako ostvarujemo sopstvene potencijale. Ukoliko su odnosi dobri, ne samo da ćemo biti mentalno zdraviji nego ćemo i duže živeti. Poverenje je najvažnije na putu ostvarenja dobrih odnosa. Šta se dešava kada ne verujemo sebi i drugima, saznajte na interaktivnom predavanju "Koju igru igraš" u Kulturnom centru Lab. Početak je u 20 časova.

Četvrtak, 9. maj

Aktivistički bioskop: "Sofi Šol - poslednji dani" imaćete priliku da posetite u CK13. Devetog maja obeležava se Dan pobede nad fašizmom, ali i 98 godina od rođenja Sofi Šol, antinacističke aktivistkinje i jedne od članica nenasilnog pokreta otpora Bela ruža. Ulaz na projekciju je besplatan, a obezbeđeni su i titlovi na srpskom jeziku. Početak je u 20:30.

Momci iz Yugowave ekipe, čije žurke su postale hit u Beogradu, prvi put puštaju u Novom Sadu u Domu b-612. U centru programa su najbolja disco i synth-pop ostvarenja iz doba SFRJ, propraćena sjajnim miksom vaporwave, futurefunk, italodisco i synthwave traka. Program je obogaćen i projekcijom scena iz reklama, filmova i manifestacija iz tog vremena. Upad je 200 dinara, a početak u 21.

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, na Trgu slobode biće održan još jedan Ritam Evrope. Ove godine nastupiće Partibrejkers, Obojeni Program, Kawasaki 3P i Josip A Lisac. Početak je u 20 sati.

Petak, 10. maj

Nudge b2b Sessions: Alek Boskovic x I’gor stižu u KC Lab. NUDGE su Alek Bošković i Vojkan Bećir, dugogodišnji činioci klupske i muzičke scene. Obojica paralelno na različitim projektima rade PR u muzičkoj i zabavnoj industriji, bave se novinarstvom i uredništvom programa klubova i festivala. U prethodnih godinu dana NUDGE dvojac je obišao beogradske, novosadske, ali i klubove u Hrvatskoj, Bosni i Makedoniji. Nudge je, pre svega, proizvod prijateljstva i poziv na novo. Za svoj prvi rođendan Nudge lansira specijalne B2B DJ sesije sa eklektičnim i talentovanim DJ-evima iz Srbije i regiona. Početak je u 21.

Guilty pleasure žurka, Gerila bar. Sasvim dovoljno.

Veliki Brat i Grešnici nastupiće u Firchie Think Tank studiju. U pitanju je promocija albuma"Digitalno robovlasništvo". Gosti su sjajna i dugotrajna grupa Grešnici iz Beograda koja će promovisati svoj album "Iz katapulta". Albume "Digitalno robovlasništvo" grupe Veliki Brat i "Iz katapulta" grupe Grešnici u izdanju RNR Records moći ćete da kupite po ceni od 400 dinara. Početak je u 20 časova.

Subota, 11. maj              

Najveći festival epske i naučne fantastike u Vojvodini ove godine biće održan u Kulturnoj stanici Eđšeg u saradnji sa klubovima Gilda, Gaming centar i Dragon iz Novog Sada. Trajaće dva dana, a ulaz je besplatan. Početak je u 9 ujutru.

Beogradski garažni pank bend Šajzerbiterlemon vraća se u CK13 da promovišu svoj prvi album "Iza naših zidova", koji izlazi 10. maja za zagrebačku izdavačku kuću Geenger records, a sa sobom dovode Sitzpinker, nove uzdanice domaće alternativne scene, kojima će ovo biti prvi klupski nastup u Novom Sadu. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21.

Molijerovi dani u Novom Sadu: Marjam Madjidi i "Marks i lutka" čekaju vas u knjižari Bulevar books. Marjam Madjidi je francuska književnica iranskog porekla. Bila je šestogodišnjakinja kada je sa roditeljima napustila Iran 1986. godine i nastanila se u Francuskoj. Studirala je svetsku književnost na Sorboni, potom predavala francuski jezik i književnost u Francuskoj i u inostranstvu. "Marks i lutka" je njen prvi roman, koji je objavila izdavačka kuća Le Nouvel Attila u maju 2017. i iste godine nagradjen je Gonkurovom nagradom za prvi roman. Početak je u 18 časova.

Nedelja, 12. maj

Dani fantazije.

.
Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate".…
.
Svima nam nekad deluje da smo sebi zacrtali prevelike planove koje nikada nećemo ispuniti ili da smo recimo promašili profesiju…
.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?