...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 20. do 26. avgusta

20.08.2018.

Koncerti, akustične svirke, žurke i izložbe udružuju snage u borbi protiv sparine..

.

Ponedeljak, 20. avgust

Otvaranje izložbe Sonje Jo pod nazivom "Preoblikovanje simbola" biće održano u Galeriji SULUV. U pitanju je autorkina master diplomska izložba i predstavlja jedan od vidova saradnje Akademije umetnosti u Novom Sadu i Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Početak je u 20 časova, a izložba će trajati do 25. avgusta.

Utorak, 21. avgust

Alternativni rock bend iz Austrije Exit by Form, stiže u Kulturni centar Lab. Ono što je posebno karakteristično za ovaj bend jesu moćne gitare i bubnjevi, kao i sjajan melodični  vokal. Kako u najavi stoji, to je bend koji bi trebalo da posluša svako ko je imao loš dan. Početak je u 21 čas.

Sreda, 22. avgust

TuBass kvinktet nastupiće u Kulturnom centru Lab. Njihov repertoar sastoji se od kompozicija Szilárda Mezeia, u kojima improvizacija ima veliku ulogu. U njima je prisutna izvorna mađarska narodna muzika kao inspiracija, kao i savremena seriozna muzika i aleatorija. Članovi kvinteta su istaknuti instrumentalisti iz Srbije i Mađarske i dugogodišnji su saradnici u različitim formacijama Szilárda Mezeia. Koncert počinje u 21 sat.

Novosadski akustični emo/punk duo See It My Way, koji čine Mika i Đuka, nastupiće na Brod teatru. Nastali su početkom 2015. godine kao rezultat mnogobrojnih druženja, komponovanja van do tada poznatog kalupa i isprobavanja različitih ideja u međuprocesu. Krajem maja na svojoj bandcamp stranici objavili su novi EP sa šest pesama, a među najznačajnijim nastupima ističu onaj sa američkim sastavom Nothington, kao i svirku na To Be Punk Festivalu. Ova svirka počinje u 21 čas.

Petak, 24. avgust

Ekipa iz beočinskog kolektiva Underground Disco je pre godinu dana najpre uspela da od jednog velikog ništa napravi funkcionalan prostor, sedište andergraund kulture, a zatim je tokom prvih godinu dana rada organizovala zavidan broj događaja, od svirki, preko filmskih projekcija, do književnih večeri, vodeći se isključivo "Do It Yourself" principima. Ovog puta treba im pomoć. Benefit svirka za beočinski disko biće održana u Domu b-612, a nastupiće bendovi Shoplifters, Tu ima zvuka, 5 minuta slave i Become as one. Početak je u 21 čas, a cena karte je 300 dinara.

Nakon duže pauze, ELECTROПОП Stanwik se ponovo vraća u Firchie Think Tank Studio. Novi miksevi, kombinacija starog i novog uz dosta hitova, remiksa i mashupa - od Madonne do Bebi Dol, od Grimes do Nipplepeople, preko The Knife-a, New Ordera, Crystal Castles, Due Lipe, Maceo Plexa, B.Vunturišević, Roisin, Bjork, Kylie pa sve do jutarnjih sati na Firčijevom densfloru. Početak je u 22 sata, dok će cena karte biti 200 pre ponoći i 300 dinara nakon ponoći.

Subota, 25. avgust

Budući da neafirmisani izvođači često nemaju prostora na velikim festivalima, demo festivali, poput TAKT festa, idealna su prilika za početak njihove uspešne muzičke karijere. Upravo TAKT festival biće održan 25. i 26. avgusta u Kulturnom centru Lab. Najbolji način da mladi, neafirmisani muzičari dopru do veće publike jesu nastupi, a TAKT festival im pruža priliku da učestvuju u događaju takmičarskog karaktera. TAKT fest je namenjen pojedincima i grupama koje su neafirmisane i koje žele da svoju muziku što više promovišu. Početak je u 20 časova.

Nakon godinu dana DJ Emina & Lock'd se ponovo okupljaju da ponove jednu od najludjih žurki u gradu. Ovo je jedinstvena prilika da ih čujete zajedno kako puštaju najveće RnB, Hip Hop, Trap, Dubstep hitove zato što se Emina vraća u Dubai. Lokacija je Firchie Think Tank studio, start u 22 sata, dok je cena karte 200 dinara pre ponoći, a 300 dinara posle ponoći.

Možda te još zanima:

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

.

Jam session preko aplikacije

Ne prekidajte probe sa bendom u vreme kućne izolacije, jer postoji aplikacija koja omogućava i to!

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo