...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Društvo

Nedeljni vodič od 17. do 23. septembra

17.09.2018.

Događaji koje morate posetiti pre povratka na posao i predavanja...

.

Ponedeljak, 17. septembar

Permanentni antifestival savremenog zvuka 2K+ predstavlja kvartet "Beat the Odds", sastavljen od dva kontrabasa, dva violončela, mehanike i struje koji će nastupiti u Omladinskom centru CK13. Kvartet Beat the Odds eksponira svoj zvuk putem dva kontrabasa i dva violončela postavljena u kvadrat u kojem međusobno komuniciraju. Vođa kvarteta je Pascal Niggenkemper, francusko-nemački kontrabasist, kompozitor i improvizator sa prebivalištem u Njujorku. Početak je u 21 čas, a ulaz je slobodan. 

Izložba fotografija putovanja, susretanja sa sećanjima na neko vreme, bilo to detinjstvo, ljudi, događaji biće održana u KC Lab-u. Umetnica Maja Nikolić spaja kroz fotografije dva grada, Beograd i Novi Sad, jedan u kome stvara, a drugi u kome odmora Početak je u 20 časova.

Utorak, 18. septembar

Letnji bazar biće održan u CK13. Ovi bazari održavaju se sezonski i zamišljeni su kao prostor za male i lokalne proizvođače, mesto gde oni mogu predstaviti svoje proizvode većem broju ljudi, ali se i međusobno upoznati i razmeniti iskustva. Početak je u 18 časova a traje do 21 čas.

Svi ljubitelji pozorišta i psihoanalize, u Kulturnom centar Lab moći će da pogledaju čuvenu "Hedu Gabler", koja je ostala upamćena u pozorišnoj istoriji kao velika dramska ličnost, a po mnogima verovatno i najbolje obrađen neurotični karakter jedne ženske protagonistkinje. Ličnost Hede Gabler, čak čitav vek unazad, fascinira kako kritičare pozorišta tako i psihoanalitičare. Početak je u 19 sati.

Sreda. 19. septembar

Posle više od godinu dana riječki indie-rock bend Jonathan se vraća u Novi Sad, ovoga puta u Dom b-612. Karte za ovaj koncert možete kupiti u pretprodaji u Mungos CD Shopu  po ceni od 400 dinara, dok će na ulazu biti 500. Svirka počinje u 21 sat.

Četvrtak, 20. septembar

Književni program "Autor nije prisutan" biće održan u CK13. Na ovoj književnoj večeri čitaće se dela najznačajnijih predstavnika Beat generacije: Džeka Keruaka, Alena Ginsberga i Vilijama Berouza. Beat generacija je zapravo bila socijalni i književni pokret koji je pedesetih godina nastao u umetničkim krugovima Njujorka i San Franciska. Početak je u 20 sati.

Povodom obeležavanja šezdesetog rođendana Milana Mladenovića, u SKCNS Fabrici biće održan koncert na kom će nastupiti Deca iz vode/EKV tribute band project zajedno sa još nekim poznatim gostima. Pre koncerta biće prikazan i kratak TV film "Dečak iz vode" , kao i spotovi i više od 250 fotografija. Na panel diskusiji učestvovaće i neko od bivših članova EKV-a, Mikica Stefanović iz Limunovog drveta, Aleksandar Žikić autor biografske knjige o Milanu Mladenoviću "Mesto u mećavi" i drugi. Ulaznice su u  pretprodaji po ceni od 400 din na Gigstix prodajnim mestima i u CD shopu Mungos. Početak je u 20 sati.

Ljubitelji džez muzike moći će da uživaju na četvrtom Jazz jam session-u koji će biti održan u Kulturnom centru Lab. Sa početkom u 21 čas, ovaj program vodiće Boris Hložan.

Književni program pod nazivom "Kad sam bio hodža ili: (post)ratno iskustvo i post-jugoslovenska književnost" biće održan u knjižari Bulevar books, a u okviru njega posetioci će moći da razgovaraju o (ne)pisanju rata i traume, odnosno uticajima ratne i post-ratne stvarnosti na savremenu post-jugoslovensku književnost. U razgovoru će učestvovati i autor Damir Ovčina, novinarka i urednica Kristina Ljevak i pisac Bojan Krivokapić. Početak je u 20 časova.

Petak, 21. septembar

Promocija Tankmanovog EP-a "Opportunities on Hold" održava se u Domu b-612 u Novom Sadu. Tankman je singer-songwriter projekat iza kojeg stoji Goran Štrbo. Njegovi tekstovi su mahom lične prirode, ili se pak potajno bave uobičajenim ljudskim dilemama, anti-herojima, sanjarima i njihovim svakodnevnicama. Iste večeri nastupiće i Olivera Popović, novosadska indie grunge pop kantautorka koja se u svojoj muzici oslanja na kombinaciju pop melodija i power akorda. Nakon prestanka rada autorskog benda Pop-Ups, Olivera se posvetila pisanju novih pesama i solo nastupima. Početak je u 21 čas.

Subota, 22. septembar

Nakog sjajnih nastupa na festivalima Arsenal, InMusic i Beer fest, najjači live bend na ovim prostorima Straight Mickey and the Boyz pravi malu pauzu u snimanju novog albuma i dolazi u CK13. Sviraće prvi album, hit singlove Dalek svet i Haos radi, ali i predstaviti nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu. Cena karte za ovaj koncert biće 400 dinara, a početak je u 21 čas.

Bliži se još jedan zloban dan, kada se War Engine kepeci sa Limana i Telepa okupe na jednom svetom mestu i prave rituale za mračnoga gospodara. Metal šou pod nazivom "Zlo fest" biće održan četvrti put u SKCNS Fabrici, a ove godine nastupiće War Engine, First Flame, Haste, Become as One i Piknik. Zlo fest je DIY koncert i rođendanska svirka benda War Engine. Početak je u 20 sati, a ulaz je 300 dinara.

Društvene mreže menjaju način na koji komuniciramo, radimo i zabavljamo se; način na koji sklapamo prijateljstva, pronalazimo romantične partnere, udružujemo se oko zajedničkog cilja. Veze su brojnije i lakše se ostvaruju; ali su i kompleksnije. Dođite da zajedno prodiskutujemo o tome kako društvene mreže utiču na naše živote i način na koji se povezujemo, kažu iz KC Lab-a gde če biti održana tribina pod nazivom "Efekti društvenih mreža: status – it's complicated" sa početkom u 19 časova.

Nakon prethodnog ludila, jedan nezaboravan parti morao je da se ponovi. U pitanju je Dark party koji će biti održan u Domu b-612. Što se tiče same muzike, biće prisutan miks svega i svačega, noir pop, dark synth, industrial, coldwawe, ebm, synthwave, gothic rock i dark techno. Početak je u 20 sati, a upad je 100 dinara.

Nedelja, 23, septembar

Sve ljude koji se osećaju atipično, čeka odličan događaj u Kulturnom centru Lab. U pitanju je događaj "Atipik Matinee" koji će se održati sedmi put. Muzika na koju možete računati jesu Johana i Dušan Nikočić, dok će na izložbi biti Aleksandar Kempa Stanojević i Tamara Tasić. Ulaz je 100 dinara, a početak je u 17 časova.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. septembra

Čak tri zanimljiva festivala se ove nedelje održavaju u Novom Sadu - drugi Festival pomirenja, sedmo izdanje Novosadskog festivala knjige,…

.

Letnja festivalska ponuda preselila se u onlajn prostor

Iako pandemija koronavirusa ne jenjava, različita kulturna dešavanja ipak su pronašla put do publike. I pored malog broja manifestacija koje…

.

Galerija Matice srpske s vama kod kuće

U okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" Galerija Matice srpske priredila je bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta…

.

Razmišljaj o umetnosti na drugačiji način

Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku srpske umetnosti.…

.

Nedeljni vodič od 29. oktobra do 4. novembra

Pred nama je još jedna energična nedelja, prepuna zanimljvih događaja...

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. septembra

Interesantni događaji za doček jeseni...

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo