.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo

Napišite esej o mladima u evropskoj budućnosti Srbije

19.04.2017.

Informacioni centar Delegacije Evropske unije u Srbiji - EU info centar raspisao je konkurs za kratak esej o tome kako mladi vide svoju ulogu u budućnosti Srbije u Evropi i budućnosti Evrope uopšte. Na konkursu mogu da učestvuju mladi od 18 do 35 godina, a rok za predaju eseja je 25. april, u ponoć.

.

Esej o tome kako mladi vide budućnost Evropske unije, kao i budućnost naše zemlje u zajednici evropskih država treba da sadrži do 1.000 karaktera, a potrebno je da se učesnici registruju preko Fejsbuk stranice Eu info centra ili na ovom linku. U aplikaciju treba da unesu ime, prezime, godište, e-mail i da postave esej na temu "Uloga mladih u evropskoj budućnosti Srbije".

U ponoć 25. aprila završava se prijem eseja, a nakon toga sledi javno glasanje na Fejsbuk stranici, koje traje do ponoći 3. maja. Što veći broj lajkova, veće su šanse da esej, odnosno njegov autor osvoji glavne nagrade.

Kako organizatori ističu, važno je da radovi budu u skladu sa evropskim vrednostima i da bude jasno i razumljivo izražena vizura mladih o Srbiji i EU u budućnosti. Osim toga, potrebno je da postoji stilski kvalitet radova, kao i kreativnost i pozivanje na debatu i razmišljanje.

Glasanje na Fejsbuku samo je deo procesa nagradnog tamičenja jer će završnu reč imati žiri koji čine eksperti za društvene medije. Proglašenje pobednika i pobednica biće objavljeno na društvenim mrežama niškog i novosadskog EU info pointa kao i beogradskog EU info centra na Dan Evrope, 9. maja.

Biće nagrađeno ukupno deset takmičara i takmičarki koji će kao nagradu dobiti ranac pun knjiga iznenađenja, a biće pozvani i na prijem u Skupštinu grada Beograda, 24. maja 2017. godine kada će biti održano finale Evropske škole debate. Svi oni koji budu učestvovali, a ne osvoje glavne nagrade, dobiće utešne nagrade.

Detaljno uputstvo u vezi sa preuzimanjem nagrada biće poslato svima na e-mail u roku od 10 dana od proglašenja pobednika, a za pitanja ili nedoumice u vezi sa takmičenjem, zainteresovani mogu pisati na e-mail marija.stevuljevic@euinfo.rs.

J. Z. 

.
Maika je novi bend/projekat Ide Prester (Lollobrigida) koja ovoga puta identitet crpi iz nepresušnih tema koje, opet, proizilaze…
.
Savetovanje o razvijanju startup-a pod nazivom "Od inovacije do lansiranja" biće održano u ponedeljak 25. juna od 18 časova u Startit…
.
Savetovanje o započinjanju novog biznisa biće održano u petak 22. juna od 18 časova u Startit Centru. O tome kako da ostvarite…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?