.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo

Kreativna Evropa o novim načinima kulturne saradnje

14.05.2019.

Forum "Kreativna Evropa" koji se bavi novim načinima međunarodne kulturne saradnje biće prvi put održan u Novom Sadu, 16. i 17. maja u Kulturnoj stanici Svilara i Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

.

U pitanju je program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnim delatnostima, a u okviru ovogodišnje teme "Relacije: moć kulturne saradnje" biće otvorena pitanja projekata koji podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti.

Početak dvodnevnog programa i svečano otvaranje Foruma biće održano 16. maja u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara. Nakon toga, uslediće predavanje na temu "Javni prostori i društvena nejednakost" o čemu će govoriti gošća iz Švedske, iz Agencije za umetnost u javnom prostoru, Lena From.

Panel na temu "Kultura, saradnja i prevazilaženje steretipa" počinje u 13:15, dok će od 16 sati biti upriličena prezentacija programa Evropske unije i drugih programa za sufinansiranje projekata u Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

Takođe, 16. maja u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara biće otvorena izložba "Turbulator – generator turbulentnih praksi marginalne umetnosti". Izložba predstavlja nepredvidljivu umetnost sa različitim imenima: art bunt, umetnost autsajdera ili samoukih, sirova umetnost, neinstitucionalna umetnost.

Panel na temu "Kritička misao u kulturi i umetnosti" otvoriće program Foruma 17. maja od 11:45 u Kulturnoj stanici Svilara, gde će od 16 sati biti organizovana i radionica za zaposlene u ustanovama i organizacijama u kulturi pod nazivom "Brainstorming novih saradnji na lokalu".

Ovo su samo neki od sadržaja ovogodišnjeg Foruma "Kreativna Evropa", a celokupan program možete pronaći ovde. 

.
Nije nepoznanica da kreativni mladi ljudi odustaju od svojih ideja zato što ne mogu da pronađu osobu ili organizaciju koja bi u…
.
Gitarista Daniel Beža i French Jazz Band održali su veoma posećen i hvaljen koncert u Kulturnoj stanici Svilara. Uz Daniela nastupili…
.
Jedno od najvećih tehno imena današnjice Dax J, uprkos užasnom vremenu, nastupio je poslednje večeri Exit festivala. Pre nastupa…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?