.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Društvo

Kreativna Evropa o novim načinima kulturne saradnje

14.05.2019.

Forum "Kreativna Evropa" koji se bavi novim načinima međunarodne kulturne saradnje biće prvi put održan u Novom Sadu, 16. i 17. maja u Kulturnoj stanici Svilara i Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

.

U pitanju je program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnim delatnostima, a u okviru ovogodišnje teme "Relacije: moć kulturne saradnje" biće otvorena pitanja projekata koji podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti.

Početak dvodnevnog programa i svečano otvaranje Foruma biće održano 16. maja u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara. Nakon toga, uslediće predavanje na temu "Javni prostori i društvena nejednakost" o čemu će govoriti gošća iz Švedske, iz Agencije za umetnost u javnom prostoru, Lena From.

Panel na temu "Kultura, saradnja i prevazilaženje steretipa" počinje u 13:15, dok će od 16 sati biti upriličena prezentacija programa Evropske unije i drugih programa za sufinansiranje projekata u Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

Takođe, 16. maja u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara biće otvorena izložba "Turbulator – generator turbulentnih praksi marginalne umetnosti". Izložba predstavlja nepredvidljivu umetnost sa različitim imenima: art bunt, umetnost autsajdera ili samoukih, sirova umetnost, neinstitucionalna umetnost.

Panel na temu "Kritička misao u kulturi i umetnosti" otvoriće program Foruma 17. maja od 11:45 u Kulturnoj stanici Svilara, gde će od 16 sati biti organizovana i radionica za zaposlene u ustanovama i organizacijama u kulturi pod nazivom "Brainstorming novih saradnji na lokalu".

Ovo su samo neki od sadržaja ovogodišnjeg Foruma "Kreativna Evropa", a celokupan program možete pronaći ovde. 

.
Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate".…
.
Svima nam nekad deluje da smo sebi zacrtali prevelike planove koje nikada nećemo ispuniti ili da smo recimo promašili profesiju…
.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?