...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Društvo

Ko kaže da Vremeplov ne postoji?

11.09.2019.

Ako spadate u nostalgičare kojima fale stare fotografije i retro vajb vam popravlja raspoloženje, imamo odličnu vest. Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad biće održan 14. septembra sa početkom u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

.

Vremeplov, inovativni, interaktivni, hipnotički projekat, baziran je na spoju različitih stilova, medija i umetničkih formi: sinemagraf, fotografija, video, crtani film, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda i muzika.

Ono po čemu se još izdvaja, jeste i to što uključuje građane, a PR Vremeplova Marijana Topo, objasnila nam je kako.

"Posetioci će moći da učestvuju u mnogim kreativim i interesantnim aktivnostima poput maskenbala, bazara materijalne kulture, kao i da se slikaju ispred specijalnog platna i postanu deo starih fotografija" objašnjava Marijana.

Ona je dodala i da kroz održavanje festivala žele da edukuju, informišu, ali i podstaknu građane da se uključe u aktivnosti koje predstavljaju spoj kulture, umetnosti, medija i savremenih tehnologija.

vrmplv jpg

Pored svih nabrojanih dešavanja koje će posetioci moći da vide na licu mesta, Marijana je izdvojila i još zanimljivih detalja u vezi sa ovim festivalom koji su nam dostupni već sada.

"Na sajtu festivala Vremeplov svi mogu da se upoznaju sa zanimljivim istorijskim i ličnim fotografijama i video zapisima iz davnina, pogledaju video snimak prvog mobilnog telefona iz 1922. godine, kao i da vide kako je nekad izgledao centar Novog Sada."

Program Vremeplova činiće i izložba sinemagrafa Novog Sada na velikim ekranima ili projektorima, QR kodovi postavljeni po Novom Sadu, kao i kratke video forme. Osim toga posetioce čeka i dobro đuskanje.

"Za muzički program biće zaduženi Pop hor radio i DJ Dirt na čijem repertoaru će se naći stare novosadske i svetske pesme."

Festival Vremeplov održava se prvi put, a za produkciju i organizaciju zaduženo je Udruženje za video umetnost Videomedeja. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

 

M.M.

Možda te još zanima:

.

Počela 24. Videomedeja

Ove godine održava se 24. međunarodni festival Videomedeja, u produkciji istoimenog udruženje za video umetnost. Usled pandemije festival se održava…

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Festival Videomedeja od 10. do 12. oktobra

Novo, 23. izdanje Međunarodnog video festivala Videomedeja biće održano od 10. do 12. oktobra tri različite lokacije u Novom Sadu.…

.

Konkurs za 23. Videomedeju

Međunarodni video festival Videomedeja biće održan u periodu od 10. do 12. oktobra 2019. godine na tri različite lokacije u…

.

Otvoren konkurs za 22. Videomedeju

Organizatori Međunarodnog video festivala Videomedeja raspisali su konkurs za ovogodišnji festival, koji će biti održan u periodu od 31. avgusta…

.

Moguće putovanje kroz vreme, a šta je sa menjanjem prošlosti?

Autori rada pod nazivom "Reverzibilna dinamika sa zatvorenim vremenskim krivinama i slobodom izbora" tvrde da su otkrili "centralnu tačku u…

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo