...
TRENUTNO15:00 - 16:00Superoperater

Društvo

Ko kaže da Vremeplov ne postoji?

11.09.2019.

Ako spadate u nostalgičare kojima fale stare fotografije i retro vajb vam popravlja raspoloženje, imamo odličnu vest. Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad biće održan 14. septembra sa početkom u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

.

Vremeplov, inovativni, interaktivni, hipnotički projekat, baziran je na spoju različitih stilova, medija i umetničkih formi: sinemagraf, fotografija, video, crtani film, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda i muzika.

Ono po čemu se još izdvaja, jeste i to što uključuje građane, a PR Vremeplova Marijana Topo, objasnila nam je kako.

"Posetioci će moći da učestvuju u mnogim kreativim i interesantnim aktivnostima poput maskenbala, bazara materijalne kulture, kao i da se slikaju ispred specijalnog platna i postanu deo starih fotografija" objašnjava Marijana.

Ona je dodala i da kroz održavanje festivala žele da edukuju, informišu, ali i podstaknu građane da se uključe u aktivnosti koje predstavljaju spoj kulture, umetnosti, medija i savremenih tehnologija.

vrmplv jpg

Pored svih nabrojanih dešavanja koje će posetioci moći da vide na licu mesta, Marijana je izdvojila i još zanimljivih detalja u vezi sa ovim festivalom koji su nam dostupni već sada.

"Na sajtu festivala Vremeplov svi mogu da se upoznaju sa zanimljivim istorijskim i ličnim fotografijama i video zapisima iz davnina, pogledaju video snimak prvog mobilnog telefona iz 1922. godine, kao i da vide kako je nekad izgledao centar Novog Sada."

Program Vremeplova činiće i izložba sinemagrafa Novog Sada na velikim ekranima ili projektorima, QR kodovi postavljeni po Novom Sadu, kao i kratke video forme. Osim toga posetioce čeka i dobro đuskanje.

"Za muzički program biće zaduženi Pop hor radio i DJ Dirt na čijem repertoaru će se naći stare novosadske i svetske pesme."

Festival Vremeplov održava se prvi put, a za produkciju i organizaciju zaduženo je Udruženje za video umetnost Videomedeja. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

 

M.M.

Možda te još zanima:

.

Festival Videomedeja od 10. do 12. oktobra

Novo, 23. izdanje Međunarodnog video festivala Videomedeja biće održano od 10. do 12. oktobra tri različite lokacije u Novom Sadu.…

.

Konkurs za 23. Videomedeju

Međunarodni video festival Videomedeja biće održan u periodu od 10. do 12. oktobra 2019. godine na tri različite lokacije u…

.

Otvoren konkurs za 22. Videomedeju

Organizatori Međunarodnog video festivala Videomedeja raspisali su konkurs za ovogodišnji festival, koji će biti održan u periodu od 31. avgusta…

.

Videomedeja slavi 20 godina rada

Trodnevni Međunarodni festival savremene video umetnosti Videomedeja biće otvoren u petak, 21. oktobra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom…

.

Srednjoškolci kao autori i kustosi

Povodom titule Omladinske prestonice Evrope, Galerija Matice srpske odlučila je da novosadskim srednjoškolcima pruži priliku da sami kreiraju izložbu od…

.

Nove kompanije ulaze u dualno obrazovanje

Rok za ovogodišnje prijavljivanje kompanija u Srbiji za prijem učenika u okviru sistema dualnog obrazovanja istekao je 10. februara i…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo