...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Intervju

Joker Out: Snovi se ostvaruju

16.07.2024.

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom Evrope, od Finske do Irske, sa neverovatnim fanovima koji su zbog njih naučili i po koju reč slovenačkog. U istom danu kada su imali i koncert na Majn stejdžu EXIT festivala, izbacili su i novu pesmu "Šta bih ja". 

.

Već ste domaći ovde u Novom Sadu. Bili ste na Fusionu pre dve godine, a posle toga i u Fabrici. Čini mi se da vas publika ovde zaista voli?

Kris: I mi stvarno volimo novosadsku publiku. Da, svirali smo na Exitu pre dve godine. Bilo je sjajno, inače, to je bio naš prvi koncert u Srbiji ikada. I tada smo sanjali o glavnoj bini i ne mogu da verujem da smo samo dve godine kasnije ovde.

Imate zaista lep odnos sa fanovima. Da li biste izdvojili neki zanimljiv trenutak, nešto što vam je ostalo u sećanju? Možda ne fanovi odavde, iz regiona, već možda iz inostranstva, pošto ste putovali širom Evrope.

Jan: Evo, zanimljivost, traku za gitaru sam dobio od fana i moje ime je ugravirano na njoj. Koristim je i sviram sa njom i sada.

Istog dana kada ste nastupali na Exitu, objavili ste i novu pesmu, koja najavljuje novi album. Pesma se zove "Šta bih ja". Kakvi su vaši utisci? Već ste je izvodili uživo, da li je publika već naučila?

Kris: Tako je, imali smo turneju u martu, ceo mesec širom Evrope i već smo svirali pesme sa novog albuma, među njima i "Šta bih ja". Ova pesma je izazvala najveću euforiju i najveću reakciju publike, tako da smo već znali da mora biti sledeći singl. Na njoj smo radili pola godine i konačno je izašla. Jako sam srećan što je izašla za Exit, jer je to bila sjajna prilika da je izvodemo prvi put kao objavljenu pesmu.

Nakon Evrovizije ste uspeli da stvorite veliki hype i sada vas definitivno sluša cela Evropa?

Kris: Mislim da ni ja, ni bilo koji član benda, još uvek ne možemo da verujemo šta nam se desilo nakon Evrovizije. Nije važno da li je bio mali koncert u inostranstvu ili veliki koncert, svaki put je neverovatno za nas da nastupamo pred tolikom publikom i da pevaju naše pesme na slovenačkom i srpskom. Za pesme na engleskom to razumem, ali za ostalo je samo wow.

jokerout24exit4

Sada kada ste to pomenuli, već imate pesme na engleskom, slovenačkom i srpskom, šta možemo da očekujemo od novog albuma?

Jan: Na novom albumu takođe imamo neke srpske pesme, slovenačke pesme i dve pesme na engleskom. Svega po malo, kao neki koktel.

Kris: Jezički koktel.

Jan: Da, jezički koktel. I muzički.

Za svakoga po nešto, te granice ste odavno porušili! Razumeju vas na kom god jeziku da pevate, publika vas voli i to im uopšte nije važno.

Kris: Pa da, nije važno, možda čak i više vole srpske i slovenačke pesme.

Sledi vam veoma sadržajno festivalsko leto, puno koncerata na festivalima. Čemu se još radujete?

Kris: Sigurno, najveća stvar je Sziget Festival u Budimpešti. To nam je uvek bio najneostvarljiviji cilj. The Festival. I svirati na Exitovoj glavnoj bini je neverovatno, ali sve što nas čeka će biti sjajno. Imamo još Rumuniju i Bugarsku, idemo u Nemačku, Slovačku, već smo bili na Ruiz Rocku u Finskoj. I sutra smo u Varšavi.

jokerout24exit3

Za kraj intervjua imamo tradiciju da pitamo goste koju supermoć bi izabrali da možete da birate?

Kris: Rekao bih teleportaciju. Zbog onoga što ste čuli, imamo koncert u Varšavi sutra i zbog toga moramo u tri ujutru da krenemo na aerodrom. Dakle, kada bismo mogli da se teleportujemo iz Novog Sada u Varšavu bez umora, bilo bi sjajno.

A ti, Jane?

Jan: Sviranje na glavnoj bini Exita je neka vrsta supermoći.

Razgovor poslušajte u plejeru:

A.N. / M.L.

foto: Irena Čučković

Tagovi

Možda te još zanima:

.

IDEM: Novi album stiže na jesen

IDEM je solo projekat Antuna Alekse, tromboniste poznatog po radu u bendovima Porto Morto i JeboTon Ansambl, kao i pevača…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Ogroman insekt i akrobate iz Nice večeras vode na Festival uličnih svirača

Tradicionalno, velikom povorkom kroz centar Novog Sada, koja kreće u 19:30, počinje 24. Festival uličnih svirača - Gradić fest. Paradu…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. avgusta

U Novom Sadu ove nedelje se održavaju brojni koncerti, a tu je i gomila drugih interesantnih događaja.

.

Festival uličnih svirača – tri dana muzike u Gradiću

Zadnja nedelja avgusta već 24 godine za redom rezervisana je za Festival uličnih svirača koji će i ove, kao i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo