...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Društvo / Intervju

Filatov & Karas: Volimo i klubove i festivale

03.09.2018.

Ruski DJ duo Filatov & Karas nastupio je na nedavno završenom Sea Dance festivalu, na pljaži Buljarica u Crnoj Gori. Razgovarali smo pred sam početak nastupa i ispričali su nam da, iako su Crna Gora i Rusija prilično udaljene nisu dugo putovali, svega tri sata, kao i da će bez obzira na umor koji ih prati, na nastupu dati sve od sebe.

.

Već ste bili na Sea Dance festivalu, ali na drugoj lokaciji. Kako vam nova plaža izgleda?

Manja je od prethodne, ali mislim da je to za festival i bolje. Za sad smo videli samo glavnu binu, nismo stigli da obiđemo sve ali hoćemo definitivno. Izgleda super, zvuk je dobar tako da ni na šta nemamo zamerke.

Nastupali ste na nekim ogromnim festivalima, poput Tomorrowlanda, ali i po klubovima. Šta vam više prija, festivali ili klupski nastupi?

Sviđa nam se i jedno i drugo, baš zato što je mnogo drugačije. Kad radiš u klubu, možeš da osetiš publiku i da ih kontrolišeš na onaj način na koji ti to želiš. Možeš to i na festivalima, ali je drugačiji način i vajb. Razlozi zašto volimo Crnu Goru, Srbiju i slične predele je to što ljudi mogu da uživaju u različitoj muzici. Nisu ograničeni na EDM, nego slušaju i house i techno, otvoreni su za sve mogućnosti. To je najbolja stvar na svetu.

Pre nekih nedelju dana ste izbacili i novu pesmu. Kako vam se dopadaju reakcije za sada?

Tek smo počeli, radili smo sa više različitih izdavačkih kuća. Jedna je iz Rusije, jedna iz Poljske i jedna iz Italije. Još uvek ne znamo, jer se leto lagano završava. Od septembra će početi da rade na pesmama, neke se već mogu pronaći na Shazam-u u Istočnoj Evropi. Ne očekujemo da će biti superhit, mada je svakako lepa pesma. Ali zato sledeća... Samo čekajte! U oktobru. Ubica od pesme!

filatov jpg

Sa novinarkom Oradija

Uradili ste remiks pesme "Don’t be so shy" koji je bukvalno eksplodirao. Kako odlučujete koje pesme uzimate za remiks?

"Dont be so shy" koju izvodi Imanny smo samo uzeli od kompanije i uglavnom funkcioniše. Kompanija nam daje ponude, oni nam predlože pesme koje imaju i pitaju nas da li želimo da radimo remiks. Nekad odbijemo, nekad prihvatimo. Naše pesme uvek možete čekirati na našem youtube kanalu, mi vas čekamo tamo.

Drugi put na Sea Dance festivalu, je l' to znači da vas možemo očekivati na Exitu sledeće godine?

To treba da pitaš organizatore (smeh). Mi smo spremni za Exit!

M. M.

Možda te još zanima:

.

Hvala ti Sotnik, spas'o si mi život

"Sotnik" – novo rusko neprobojno odelo četvrte generacije.

.

Bolje pet odličnih nego deset prosečnih pesama

Tokom Exit festivala, vreme za razgovor sa ekipom Oradija izdvojio je i Vladimir iz ruskog benda Siberian Meat Grinder. Pričali…

.

Počinju Dani Brazila u Novom Sadu

Ako ste kojim slučajem pomislili da je festivalska sezona za nama onda je najbolje da vam kažemo da se grdno…

.

Rus završio u zatvoru zbog Pokemon Go igrice

Igrica Pokemon Go kod nas možda već polako odlazi u zaborav, ali to nije situacija u drugim delovima sveta. Naime,…

.

Mladi se ne osećaju bezbedno

Tuče, pucnjava, ranjavanja, ubistva, međusobni obračuni kriminalnih grupa i to u prometnim delovima gradova u Srbiji, postali su svakodnevna pojava.…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:20 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo