...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Društvo / Intervju

Filatov & Karas: Volimo i klubove i festivale

03.09.2018.

Ruski DJ duo Filatov & Karas nastupio je na nedavno završenom Sea Dance festivalu, na pljaži Buljarica u Crnoj Gori. Razgovarali smo pred sam početak nastupa i ispričali su nam da, iako su Crna Gora i Rusija prilično udaljene nisu dugo putovali, svega tri sata, kao i da će bez obzira na umor koji ih prati, na nastupu dati sve od sebe.

.

Već ste bili na Sea Dance festivalu, ali na drugoj lokaciji. Kako vam nova plaža izgleda?

Manja je od prethodne, ali mislim da je to za festival i bolje. Za sad smo videli samo glavnu binu, nismo stigli da obiđemo sve ali hoćemo definitivno. Izgleda super, zvuk je dobar tako da ni na šta nemamo zamerke.

Nastupali ste na nekim ogromnim festivalima, poput Tomorrowlanda, ali i po klubovima. Šta vam više prija, festivali ili klupski nastupi?

Sviđa nam se i jedno i drugo, baš zato što je mnogo drugačije. Kad radiš u klubu, možeš da osetiš publiku i da ih kontrolišeš na onaj način na koji ti to želiš. Možeš to i na festivalima, ali je drugačiji način i vajb. Razlozi zašto volimo Crnu Goru, Srbiju i slične predele je to što ljudi mogu da uživaju u različitoj muzici. Nisu ograničeni na EDM, nego slušaju i house i techno, otvoreni su za sve mogućnosti. To je najbolja stvar na svetu.

Pre nekih nedelju dana ste izbacili i novu pesmu. Kako vam se dopadaju reakcije za sada?

Tek smo počeli, radili smo sa više različitih izdavačkih kuća. Jedna je iz Rusije, jedna iz Poljske i jedna iz Italije. Još uvek ne znamo, jer se leto lagano završava. Od septembra će početi da rade na pesmama, neke se već mogu pronaći na Shazam-u u Istočnoj Evropi. Ne očekujemo da će biti superhit, mada je svakako lepa pesma. Ali zato sledeća... Samo čekajte! U oktobru. Ubica od pesme!

filatov jpg

Sa novinarkom Oradija

Uradili ste remiks pesme "Don’t be so shy" koji je bukvalno eksplodirao. Kako odlučujete koje pesme uzimate za remiks?

"Dont be so shy" koju izvodi Imanny smo samo uzeli od kompanije i uglavnom funkcioniše. Kompanija nam daje ponude, oni nam predlože pesme koje imaju i pitaju nas da li želimo da radimo remiks. Nekad odbijemo, nekad prihvatimo. Naše pesme uvek možete čekirati na našem youtube kanalu, mi vas čekamo tamo.

Drugi put na Sea Dance festivalu, je l' to znači da vas možemo očekivati na Exitu sledeće godine?

To treba da pitaš organizatore (smeh). Mi smo spremni za Exit!

M. M.

Možda te još zanima:

.

Mladi su zbog ratova uplašeni za budućnost

Rat u Ukrajini eskalirao je pre skoro dve godine invazijom Rusije na tu zemlju, što je čini se bila inicijalna…

.

Rusija zabranila državnim zvaničnicima korišćenje Apple uređaja

Prema izveštajima Financial Timesa, ruske vlasti zabranile su državnim službenicima korišćenje Apple uređaja za državne i poslovne svrhe. Ministarstvo trgovine zabranilo je…

.

(Ne) bojimo se nuklearnog rata

Letos, na zvaničnom Jutjub profilu Njujorškog štaba za upravljanje kriznim situacijama, osvanuo je video u kojem je objašnjeno šta je…

.

Vredi pročitati: "Zapisi iz podzemlja"

Studentkinja sociologije Jelena Andrić ove nedelje nam preporučuje knjigu Dostojevskog "Zapisi iz podzemlja".

.

Konkurs za studije u Rusiji

Ministarstvo visokog obrazovanja i nauke Rusije objavilo je konkurs za studije u Rusiji za školsku 2022/2023. godinu o trošku federalnog…

.

Snimljen "The Challenge", prvi film u svemiru

Tročlana filmska ekipa koju su činili ruska glumica Julija Peresild, producent i režiser Klim Šipenko i kosmonaut Oleg Novicki bezbedno…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo